BEKRÄFTAT: Anton Turkalj går match på Dana White’s Contender Series

✔ "Den obesegrade svensken kan få UFC-kontrakt

Nu är det bokat och klart: den obesegrade svenske lätt tungviktaren Anton “The Pleasure Man” Turkalj kommer att gå match på Dana White’s Contender Series (DWCS) den tolfte oktober.

MMAnytt rapporterade för exakt en vecka sedan om källor som uppgav att Turkalj skulle möta bulgaren Kaloyan Kolev på DWCS. Det kunde då inte bekräftas men nu har Kolevs management klargjort att lätt tungviktsmötet blir av under det påstådda datumet.

– Jag respekterar min motståndare och ser fram emot en bra match, säger Kolev till MMAnytt. Jag önskar honom lycka till och att hans träningar genomförs utan skador… och för bäste man att vinna!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by All In Sports Management (@allinsportsmgmt)


HETAST JUST NU


Två obesegrade giganter möts

Turkalj representerade Sverige framgångsrikt i världsmästerskapen i A-klass-MMA. När han sadlade om till proffs i december 2018 vann han sina fyra första matcher på avslut i den första ronden. Detta ledde till ett kontrakt med Brave CF – en organisation han briljerat i.

“The Pleasure Man” avslutade greken Athanasios Herkeletzis med slag i den första ronden för att segra i sin Brave-debut. Därefter mötte han den lovande och då obesegrade österrikaren Ibo Aslan i ett laddat möte på Brave 40. Trots motgång i den första ronden återvände Turkalj starkt i den andra och vann på submission. Sist han var aktuell knockade han Konstantin Soldatov via spinning back fist i den första ronden.

Kolev är utan tvekan en av Bulgariens mest lovande fighters och han har radat upp hela tio raka vinster – alla utom två via avslut i den första ronden! Han är dessutom regerande lätt tungviktsmästare i Spartacus Fighting Championship och har slagit bland andra veteranen Adnan Alic.

 

Hur går det för Anton Turkalj i Dana White’s Contender Series?

Omslagsbild: Stefan Romare

Kategorier
Anton TurkaljDana White’s Contender SeriesSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...