Dana White är ilsken – skyller skandalmatchen på Yoel Romero

✔ "Han skulle inte ha varit där" ✔ UFC-bossen tar parti med Israel Adesanya

UFC-bossen Dana White tog beslutet att låta mellanviktsmästaren “The Last Stylebender” Israel Adesanya möta Yoel Romero, trots att den 42-åriga kubanen hade förlorat sin senaste match mot Paulo Costa och organisationens matchmäklare inte tyckte det var en bra idé. Nu ångrar White sitt beslut och ger skarp kritik mot Romero, som han menar bär ansvaret för den händelsefattiga matchen.

 – Han gick gick bokstavligen ut och bara stod där. När klockan ringde så stod han bara där med sina händer uppe. Förstår du vad jag menar? Om du ska in där och möta en världmästare, och det är din sista chans att slåss om bältet….

– Han skulle inte ens ha varit där. Det borde ha varit Paulo Costa. Om Costa inte hade blivit skadad så hade Romero inte ens fått chansen. Man går in och man gör allt man kan för att vinna matchen, men Romero gjorde ingenting!

Israel Adesanya vs Paulo Costa

Trots att en hel del fans och UFC-fighters sade sig ha Romero som vinnare efter fem ronder så tyckte uttryckte White väldigt lite sympati för kubanen.

Han var mer positiv inför Adesanya och sade att det var Romeros brist på aggressivitet som gjorde matchen händelsefattig, något som han inte tror kommer upprepa sig mot nästa man att utmana om bältet:

 – Jag tror Israel Adesanya slåss på sin motståndares nivå, sade White.

– Matchen mot Anderson Silva liknade denna. Men sen tänker du på Gastelum-matchen, den var ett riktigt krig! Gastelum pressade på och försökte slå huvudet av honom. Whittaker gick också efter honom och försökte slå huvudet av honom. Den matchen var grym!

– Du kan lita på att Paulo Costa kommer att jaga honom. Den matchen kommer att vara helt galen!

Adesanya och Costa var tilltänkta att mötas efter att “The Last Stylebender” besegrat Robert Whittaker i början av oktober, men planerna grusades efter att Costa skadat sig.

Precis som Adesanya så är Costa obesegrad i sin professionella MMA-karriär och den kraftfulla brasilianaren har dessutom avslutat alla sina motståndare förutom en: Romero.

Costa och Romero möttes i en Fight of the Night-matchen i augusti och Costa har inte tävlat sedan dess. Nu ser det ut som att han kommer att bli nästa man att försöka ta bältet från Adesanya.

 

Håller du med Dana White och hans kritik av Romero?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttUFC 248

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...