Dana White är ilsken – skyller skandalmatchen på Yoel Romero

✔ "Han skulle inte ha varit där" ✔ UFC-bossen tar parti med Israel Adesanya

UFC-bossen Dana White tog beslutet att låta mellanviktsmästaren “The Last Stylebender” Israel Adesanya möta Yoel Romero, trots att den 42-åriga kubanen hade förlorat sin senaste match mot Paulo Costa och organisationens matchmäklare inte tyckte det var en bra idé. Nu ångrar White sitt beslut och ger skarp kritik mot Romero, som han menar bär ansvaret för den händelsefattiga matchen.

 – Han gick gick bokstavligen ut och bara stod där. När klockan ringde så stod han bara där med sina händer uppe. Förstår du vad jag menar? Om du ska in där och möta en världmästare, och det är din sista chans att slåss om bältet….

– Han skulle inte ens ha varit där. Det borde ha varit Paulo Costa. Om Costa inte hade blivit skadad så hade Romero inte ens fått chansen. Man går in och man gör allt man kan för att vinna matchen, men Romero gjorde ingenting!

Israel Adesanya vs Paulo Costa

Trots att en hel del fans och UFC-fighters sade sig ha Romero som vinnare efter fem ronder så tyckte uttryckte White väldigt lite sympati för kubanen.

Han var mer positiv inför Adesanya och sade att det var Romeros brist på aggressivitet som gjorde matchen händelsefattig, något som han inte tror kommer upprepa sig mot nästa man att utmana om bältet:

 – Jag tror Israel Adesanya slåss på sin motståndares nivå, sade White.

– Matchen mot Anderson Silva liknade denna. Men sen tänker du på Gastelum-matchen, den var ett riktigt krig! Gastelum pressade på och försökte slå huvudet av honom. Whittaker gick också efter honom och försökte slå huvudet av honom. Den matchen var grym!

– Du kan lita på att Paulo Costa kommer att jaga honom. Den matchen kommer att vara helt galen!

Adesanya och Costa var tilltänkta att mötas efter att “The Last Stylebender” besegrat Robert Whittaker i början av oktober, men planerna grusades efter att Costa skadat sig.

Precis som Adesanya så är Costa obesegrad i sin professionella MMA-karriär och den kraftfulla brasilianaren har dessutom avslutat alla sina motståndare förutom en: Romero.

Costa och Romero möttes i en Fight of the Night-matchen i augusti och Costa har inte tävlat sedan dess. Nu ser det ut som att han kommer att bli nästa man att försöka ta bältet från Adesanya.

 

Håller du med Dana White och hans kritik av Romero?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC 248

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...