GSP vs. McGregor? Allt fler vill se ny viktklass i UFC

✅ Flera fighters höjer rösten - vill att superlättvikt införs i UFC ✅ Kan Georges St-Pierre och Conor McGregor göra upp om bältet?

I somras röstade Association of Boxing Commissions (ABC) igenom införandet av fyra nya viktklasser i MMA. Det är dock fortfarande upp till de olika MMA-organisationerna att välja om de vill ta in divisionerna – eller köra på som vanligt.

UFC:s vd Dana White har varit skeptisk till idén redan från start. Jeff Novitzky, UFC:s vice president för atleters hälsa och prestation, har dock öppnat för att införa divisionerna längre fram och flera fighters har på senare tid höjt rösten om just superlättvikt.

Superlättvikt är 165 pounds (74,8 kg), som alltså skulle hamna emellan lättvikt (155 lbs – 70,3 kg) och weltervikt (170 lbs – 77,1 kg). Om viktklassen infördes i UFC skulle weltervikten troligtvis flyttas från 170 till 175 pounds (79,4 kg) – vilket på så sätt skulle ge fighters en större möjlighet att tävla närmare sin naturliga vikt.

Georges St-Pierre vs. Conor McGregor?

Faktum är att ingen mindre än Conor McGregor, som tävlat i allt från fjädervikt till weltervikt, bad UFC att införa superlättvikt när han erbjöd sig att hoppa in och möta Frankie Edgar på UFC 222. McGregors förhoppning var att han och Edgar skulle göra upp om viktklassens första UFC-titel.


LÄS MER: Conor McGregors otippade avslöjande – var redo att hoppa in på UFC 222

LÄS OCKSÅ: Conor McGregor: “Frankie Edgar borde ha mött mig”


Bland listan av fighters som vill se superlättvikt i världens största MMA-organisation hittar vi toppnamn som Kevin Lee och nu går även veteranen Diego Sanchez ut och pressar UFC – samtidigt som han ber superstjärnorna McGregor och Georges St-Pierre om hjälp.

The Ultimate Fighter 1-vinnaren är en av många som hoppat mellan lättvikt och weltervikt i sin karriär. Nu föreslår Sanchez att UFC inför den nya viktklassen och bokar en stor titelmatch där St-Pierre och McGregor gör upp om bältet.

Skulle göra vinnaren historisk

Sedan St-Pierre gjorde comeback till buren i november har många spekulerat kring en potentiell superfight mellan honom och McGregor, som nästan garanterat skulle slå alla tittarrekord i UFC.

Efter att ha besegrat Michael Bisping lämnade St-Pierre ifrån sig det nyvunna mellanviktsbältet, och då McGregor snart kommer förlora sin lättviktstitel till vinnaren i matchen mellan Tony Ferguson och Khabib Nurmagomedov så skulle de två superstjärnorna kunna mötas utan att några större hinder – förutsatt att St-Pierres återhämtning från sin kroniska tarmsjukdom fortsätter i rätt riktning.


LÄS MER: Georges St-Pierre på bättringsvägen – vill fightas igen

LÄS OCKSÅ: Georges St-Pierre: “Dana White har ingen kontroll över mig”


Om St-Pierre vs. McGregor bokades om bältet i superlättvikt skulle segraren bli den första att vinna UFC-titlar i tre olika viktklasser.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttViktklasser

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah