Joe Rogan. Foto: Per Häljestam/MMAnytt

Joe Rogan betalar hundratusentals kronor för att rädda fighters karriär

✅ Fina gesten: "Tom på ord - har försökt göra comeback i 6 år"

UFC-kommentatorn, komikern och podcastern Joe Rogan gjorde en riktigt fin gest i dagarna – som nu kan rädda karriären för MMA-fightern Miriam Nakamoto.

Nakamoto, en flerfaldig världsmästare i thaiboxning, gick över till MMA och började tävla för den kvinnliga topporganisationen Invicta Fighting Championship hösten 2012. Efter två vinster och en No Contest fick hon en titelchans mot den nuvarande UFC-fightern Lauren Murphy – en match som kom att bli förödande för Nakamoto.

“The Queen of the Mean,” som Nakamoto kallas, drabbades av en allvarlig knäskada i rond fyra. Inte nog med att hon då förlorade via teknisk knockout – skadan har sedan dess hindrat henne från att fortsätta tävla.

Miriam Nakamoto (höger) har inte kunnat tävla sedan matchen mot Lauren Murphy (vänster). Foto via Invicta FC

Joe Rogan bekostar stamcellsbehandling – för närmare 300 000 kronor

Nakamoto, idag 42 år gammal, har de senaste sex åren förgäves försökt rehabilitera knät för att kunna fortsätta fightas. Vad hon egentligen har behövt är en stamcellsbehandling, men på grund av de höga kostnaderna har det inte varit ett alternativ för henne.

Innan Rogan bestämde sig för att hjälpa till.

Rogan bestämde sig för att betala hela kostnaden på 30 000 dollar, runt 287 000 svenska kronor, samt stå för Nakamotos resekostnader – så att hon nu kan behandlas av Dr. Neil Riordan. Nakamoto avslöjade nyheten via Instagram, där hon även delade med sig av en skärmdump från sin SMS-konversation med Rogan:

Fint gjort, Joe Rogan!

Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara