Karl "King" Albrektsson. Foto: Ashah Tafari/MMAnytt

Karl Albrektsson klar för Bellator MMA: “Kungen är på väg”

✅ Stjärnan kan göra sin debut i Sverige!

Karl Albrektsson har skrivit på för en av världens största MMA-organisationer.

The Sun kunde nyligen avslöja att den 25-årige stjärnan, som tävlar i 93-kilosklassen, är klar för Bellator MMA. Debuten kan mycket väl ske här på hemmaplan i Sverige i slutet av året, skriver tidningen.

– Det vore en stor möjlighet för mig och svensk MMA som helhet, så vi kan visa att vi har fighters utanför UFC som kan tävla på samma nivå i en annan organisation, säger Karl Albrektsson till The Sun.

View this post on Instagram

Live by the sword die by the sword #musashi – – – #pancrasegym #omarbouiche #celsiussverige #fastsverige #mma #mmase #jmma #rizin #shooto #catchascatchcan #ufc #bellator #onefc #pfl #japan #tokyo #sollentuna #stockholm #sweden #art #spirit #alterstenart

A post shared by Karl ”King” Albrektsson (@karlalbrektsson) on

Karl Albrektsson: “Bältet är vad jag siktar på”

Bellator har tidigare avslöjat planer på en gala i Sverige under 2019, men något datum har ännu inte presenterats.

Oavsett om debuten sker på hemmaplan eller ej, så har Albrektsson ett enda mål i sikte när han kliver in i sitt nya MMA-hem:

– Bältet är vad jag siktar på och vad jag vill ha. Och jag kommer jobba mig upp tills jag blir en titelutmanare. Jag är redo att möta vem som helst, säger Albrektsson.

– Kungen är på våg.

Tänker ta över efter Alexander Gustafsson

Albrektsson, just nu 9-2 som proffs, tänker ta över från Alexander Gustafsson som ansiktet utåt för svensk MMA. Men inte genom att gå i “The Maulers” fotspår.

– Nu har Alexander Gustafsson gått i pension. Det har alltid funnits en stor tungviktare från Sverige, så det är upp till mig att ta över och ta det vidare till nästa nivå. Men jag vill inte leva i skuggan av någon annan. Jag är här för att bygga mitt eget namn, fortsätter han.

Albrektsson kommer in i Bellator med tre raka segrar. Efter två imponerande knockoutvinster i Nordens ledande MMA-organisation, Superior Challenge, sågs han senast besegra legendaren Wanderlei Silvas adept Christiano Frohlich via enhälligt domslut efter ett tufft krig i den japanska topporganisationen RIZIN.


LÄS MER: Framtidens UFC-stjärnor – här är Sveriges 7 hetaste MMA-talanger


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
BellatorKarl AlbrektssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...