Anderson Silva skickar fint meddelande till Chris Weidman efter benbrottet

✔ Åkte själv på en liknande skada mot Weidman

Under helgens UFC-gala skedde en riktigt otäck skada när Chris Weidman bröt sitt ben då han träffade motståndaren Uriah Hall med en låg spark.

Det är andra gången Weidman är inblandad i en sådan incident. Den första skedde under hans andra möte med Anderson Silva år 2013. Då var det istället Silva som fick utstå ett brutalt benbrott.

Ex-mästaren Silva la upp ett inlägg på Instagram efter helgens match där han önskade Weidman en snabb återhämtning.

– Mina djupaste och uppriktiga beklaganden champ. Tro på dig själv, jag önskar dig en snabb återhämtning. I det här ögonblicket vill jag önska dig och din familj all kärlek och förståelse. Till alla fans av sporten, var snälla och respektera det här ögonblicket av den här otroliga krigaren och låt oss önska att han återhämtar sig till hundra procent väldigt snart. Chris Weidman, gud välsigne dig och din familj.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Anderson “The Spider” Silva (@spiderandersonsilva)

 


MISSA INTE


Det tredje benbrottet i UFC:s historia

Efter den bedrövliga förlusten fördes Weidman till sjukhus där hans tillstånd uppgavs vara stabilt, kort efter galans slut. Han planeras genomgå en operation idag (söndag).

Förutom Weidman och Silva är det bara den nu bortgångne Corey Hill som brutit sitt ben i oktogonen. Det skedde mot Dale Hartt i december 2008. Även om fighters kan komma tillbaka från benbrott blir mångas karriär aldrig desamma. Hills följande matchfacit var 4-7 i sin fortsatta karriär efter benbrottet.

Silva, som tidigare var en av de mest dominanta mästarna i UFC:s historia, har ett matchfacit på 1-5-1 efter benbrottet. Det återstår att se hur den otäcka skadan kommer påverka Weidmans fortsatta karriär eller om han pensionerar sig.

 

Tror du att Chris Weidman kan komma tillbaka efter skadan?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Anderson SilvaChris WeidmanSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...