UFC-fightern tvekar kring Khamzats potential: Inte “redo för mästaren”!

✔ Talar ut om svåra förlusten i Khamzat-matchen: "Lärde mig väldigt mycket" ✔ Siktar på att återvända till vinstkolumnen på helgens UFC-gala

Li Jingliang (18-7 MMA, 10-5 UFC) siktar på att återvända till vinstkolumnen efter sin svåra förlust mot obesegrade Khamzat Chimaev i fjol.

Redaktionstipset - UFC Vegas 61

Ilir Latifi - Alexey Oleynik
1.57 - 2.50
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

När han ställdes mot det svenska stjärnskottet Khamzat på UFC 267 i oktober förra året fick Jingliang knappt en chans att visa upp sina färdigheter. Allstars-fightern fick ner kinesen till mattan tidigt, för att därefter ta hans rygg och strypa ut honom i första ronden. Efter avslutet mot Jingliang gick Khamzat vidare till att vinna en stormatch mot topprankade Gilbert Burns på UFC 273, och innehar nu en tredjeplats i welterviktsrankingen.

“The Leech” Jingliang har inte tävlat sedan förlusten, men i helgen får han möta “King of Kung Fu” Muslim Salikhov (18-2 MMA, 5-1 UFC) i en avgörande match för karriären. Enligt “Leech” själv kommer det han lärt sig från mötet med Khamzat att hjälpa honom i helgen.

– Jag tror att förlusten mot Khamzat var en bra erfarenhet för mig, sade Jingliang under mediadagen inför helgens UFC on ABC 3. Jag lärde mig väldigt mycket. Så jag har förlorat fem gånger förut i min UFC-karriär och jag tror att jag lärt mig mycket mer från förlusterna än från mina vinster i UFC.

– Efter Khamzat-matchen spenderade jag mycket tid med min familj, eftersom jag är pappa till två underbara barn. Så jag spenderade tid med familjen, men återvände till USA i april efter det kinesiska nyåret. Sedan dess har jag bara fokuserat på träningslägret. Jag hoppas att jag kan gå två matcher till i år för mina fans skull.

Med sina fem raka vinster i oktagonen har “Borz” Khamzat etablerat sig som ett stort namn i både weltervikt och mellanvikt. I matchen mot “Durinho” Burns visade fightern dock att han är mänsklig och kan skadas precis som vem som helst. Kriget mot Burns har fått flera fighters att tveka kring Khamzats potential inom sporten, bland andra rivalen Belal Muhammad och den tidigare motståndaren “The Leech” Jingliang.

– Jag måste erkänna att han är en väldigt, väldigt hög nivå av fighter, sade Jingliang om Khamzat. Men huruvida han är på mästarnivå… Jag tror att han kanske behöver en eller två matcher till innan han bevisar att han är redo för mästaren.

– Han är faktiskt en väldigt smart fighter och har bra strategier, så det är vad vi behöver få se.

Tror du att Khamzat har det som krävs för att bli UFC-mästare?

 


HETAST JUST NU


 

Ilir Latifi vs Alexey Oleynik

 

1.57 – 2.50

 

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvensk Kampsport

Svara