Dana White är oense med Khamzat Chimaev: “Man kan inte göra så”

✔ "Problemet är..."

Det svenska stjärnskottet Khamzat “Borz” Chimaev håller på att återhämta sig från covid-19, men gör han det verkligen på rätt sätt?

Om du frågar UFC-chefen Dana White så skulle han gärna vilja se att Khamzat saktade ned. Efter att succésvensken drog på sig viruset i december så har han tvingats ställa in två matcher mot Leon Edwards, som istället kommer möta Belal Muhammad i helgen.

“Borz” mådde så pass dåligt att han annonserade sin pension från sporten. Efter att rapporter kom fram att Khamzat fruktat för sitt liv och hostat blod så bestämde sig UFC för att flyga honom till USA för vidare behandling.

White säger dock att han inte kan tvinga Khamzat til något, men att svensken inte gör det han behöver just nu.

 – Problemet är… Anledningen till att alla älskar honom är att killen är en riktig vilde. Han vill slåss varje helg. Han tror att han kan vinna världstiteln just nu, sade UFC:s president Dana White till BT Sport. Men problemet med en sådan kille är att du inte kan lugna ned honom. Han borde vila just nu, han borde inte träna alls. Han borde vila och återhämta sig, men han kommer inte att göra det.

– I slutändan så är han en vuxen man, och vi kan inte dagligen kontrollera vad han gör. Jag vet inte hur detta kommer att sluta. Vi får se.


HETAST JUST NU


Khamzat Chimaev fortsätter att träna

Khamzat slog igenom med dunder och brak när han i juli gjorde sin UFC-debut genom att besegra två motståndare på rekordtid. Han följde sedan upp succén med en brutal knockout över MMA-veteranen Gerald Meerschaert på bara 17 sekunder.

Mycket av hypen kring Khamzat har varit just hans vilja att slåss så ofta som möjligt. Nu behöver han dock sakta ned för att se till att han inte hamnar i samma situation, något som White poängterar ut.

Skulle Khamzat pensionera sig så säger White att han inte kommer lägga sig i.

 – Om det är vad killen vill göra så är det upp till honom, fortsatte White. Men vad han verkligen behöver göra är att gå hem, titta på en film, ta en tupplur, koppla av och återhämta sig. Men det är inte en fighter-mentalitet. Han är en mördare. Det är svårt att kontrollera en sådan kille.

– Den här killen är fysiskt något utöver det vanliga. Den här killen är otroligt. Han har nog aldrig varit sjuk så här. Skillnaden mellan honom och alla andra fighters (som har haft covid-19) är att de andra gjorde vad de skulle göra. De körde inte full fart på löpbandet och det brottades inte med killar som är friska. Du kan inte göra det.

På Khamzats Instagram kan man se hur “Borz” håller igång och tränar.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...