Karl Albrektsson får ny match – möter Bellator-mästarens bror!

✔ "Har unfinished business med alla ryssar"

Den meriterade svenska lätt tungviktaren Karl Albrektsson (10-3) är nu tillbaka för sin andra match i Bellator och ställs mot ryssen Viktor Nemkomv (30-7-1). Det är ingen mindre än den äldre brodern till Bellators regerande lätt tungviktsmästare Vadim Nemkov – som svensken redan slagit. Matchen går av stapeln på Bellator 257 den 16:e april och rapporterades först av Tudor Leonte.

Mötet med den äldre Nemkov-brodern är något som Albrektsson efterlyst sedan förra året. I en intervju med MMAnytt avslöjade Albrektsson att han hade siktet inställt på att besegra båda Nemkov-bröderna.

– Lyssna, jag har tio år kvar på min karriär. UFC kommer att komma till slut, men just nu är det Bellator som gäller. Jag har unfinished business med alla ryssar där, jag skulle ha mött Viktor Nemkov, brorsan till Vadim Nemkov som jag redan slagit, berättade Albrektsson för MMAnytt förra året.


HETAST JUST NU


Returmatch om Bellator-titeln?

För tillfället håller Vadim Nemkov Bellators lätt tungviktstitel – vilket han åstadkom efter att ha knockat Ryan Bader. Albrektsson besegrade Vadim Nemkov via delat domslut på Rizin 1. Ryssen är obesegrad sedan dess med sju raka segrar, fem i Bellator.

Albrektsson gjorde sin proffsdebut i augusti 2012 och blev snabbt en av de mest lovande svenska talangerna. Fyra år senare började han tävla i Rizin där han i dagsläget har ett matchfacit på 3-2. Svensken mötte dock enbart toppmotstånd som nuvarande UFC-stjärnan Jiri Prochazka och Valentin Moldavsky.

I dagsläget har Albrektsson vunnit fyra utav sina fem senaste matcher. Hans enda förlust sedan 2017 är via teknisk knockout mot Phil Davis på Bellator 231. Sist Albrektsson var aktuell var på Superior Challenge 21 är han besegrade forne UFC-fightern Amilcar Alves via teknisk knockout i den andra ronden.

24-årige Viktor Nemkov är en av de mest underskattade lätt tungviktarna i större organisationer i dagsläget. Han har besegrat meriterade fighters som före detta UFC-fighters Gadzhimurad Antigulov och Ronny Markes. Den äldre Nemkov-brodern är obesegrad i sina fyra senaste matcher

Vem vinner på Bellator 257: Karl Albrektsson eller Viktor Nemkov?

Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara