Khamzat om bråket med Kevin Holland på UFC Apex: “Tog tag i hans nacke”

✔ Khamzat kritiserad för att inte använda mask

Khamzat Chimaev har nu delat med sig av lite mer information kring hans bråk med Kevin Holland på UFC Apex i Las Vegas.

Det var i augusti 2o2o som de båda unga talangerna hamnade i ett gräl. Enligt Khamzat så började det hela med att Holland kritiserat att Khamzat inte använde mask på en av sina videor på Instagram.

När Khamzat sedan stötte ihop med Holland efter UFC Vegas 6 så konfronterade han den amerikanska mellanviktaren. I en intervju med Zuba TV beskriver Khamzat incidenten som slutade med att han blev tvungen att bli fasthållen av sina vänner.

 — Han kommenterade något under ett IG-inlägg om mig, förklarade Khamzat. Han skrev något i stil med, “Det är bra, men var är din mask? Du kan smitta honom.” Något sådant. Jag gick fram till honom och frågade: ’Vad menade du med det?’ Han svarade, “Jag kommer inte riktigt ihåg men vadå då?” Eller något liknande. Jag tog tag i hans nacke och knuffade bort honom. Sedan, när folk höll mig tillbaka började han med sin “bla bla bla.” Typisk amerikansk grej. Bara prata utan att göra någonting.

Du kan se Khamzats förklaring i videon här nedan.


Khamzat och Holland ansågs under fjolåret att vara två av organisationens mest lovande fighters. Holland briljerade med fem raka vinster medan Khamzat slog igenom med tre imponerande insatser i buren.

Bådas karriärer har dock fått sig en törn då Khamzat fick covid och Holland nu gått lottlös under tre raka matcher. Khamzat kommer att återvända under helgens UFC 267 medan Holland är inbokad att gå en returmatch mot Kyle Daukaus den 13:e november.

Med tanke på att Khamzat även tävlar i mellanvikt så finns chansen för ett möte i buren, men Khamzat har kommit mycket längre i sin karriär och speciellt om han segrar i helgen.


HETAST JUST NU


Speltips inför UFC 267: Khamzat vs Li Jingliang

Elfterankade Li Jingliang står näst för det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev som gör sin efterlängtade retur till buren efter mer än ett år borta från tävlan.

Inför matchen har MMAnytts samarbetspartners tagit fram odds inför welterviktsdrabbningen. Khamzat är storfavorit trots att kinesen har mycket mer erfarenhet av högre motstånd och knockade Santiago Ponzinibbio i sin senaste match.

Varför inte visa ditt stöd för Khamzat genom att lägga en insats på den talangfulla svensken? Eller tror du att Jingliang kan komma att ta hem det? Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Kevin HollandKhamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...