Kolla in videon nedan! Foto via Twitter/@ProFightLeague

VIDEO: Jonatan Westin avslutad av UFC-veteranen på PFL 3

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Ingen lyckad PFL-debut för svensken ✅ Bojan Velickovic vinner matchen via TKO ✅ Se avslutet här!

PFL 3 är i full gång i Washinton D.C. och i galans allra första match fick vi se den svenske Allstars-fightern Jonatan Westin göra sin debut mot UFC-veteranen Bojan Velickovic.

Just nu pågår gruppspelen där fighters samlar ihop poäng för att kvalificera sig till slutspelen i sex turneringar – där vinnarna kommer att komma hem hela 1 miljon dollar (ca. 8 miljoner kronor) i slutet av året. Westin, som är med i welterviktsturneringen, fick dock ingen lyckad debut.


RELATERAT: PFL 3: Svenske Sadibou Sy förlorar via domslut


Efter en jämn första rond lyckades Velickovic nämligen ta ner svensken och hamna i mount. Därifrån slängde “Serbian Steel” iväg flera hårda slag och då Westin inte kunde försvara sig på ett intelligent sätt så tvingades domaren gå emellan.

Velickovic (16-6-1) kammar därmed hem fem poäng i turneringen.

Se avslutet i videon nedan!

Kan fortfarande gå vidare

Alla turneringsdeltagare är garanterade två matcher i gruppspelet, så förutsatt att han kan återhämta sig och återvända till buren i tid så kommer Westin få en ny chans att kliva in i PFL-buren och försöka avancera till kvartsfinalerna.

Om Westin (10-3) exempelvis vinner sin nästa match via avslut i den första ronden kommer han att tilldelas sex poäng – vilket skulle kunna räcka för att ta sig vidare.

Läs mer om PFL:s turneringsformat och poängsystemet här.

Kategorier
PFLSenaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...