Westlund tillbaka efter galna kriget – UFC-stjärnan: “Årets match”

✅ Tränaren: "Stor utmaning för Adam"

Adam Westlund, 26, har etablerat sig som en av Sveriges hetaste MMA-talanger på relativt kort tid. Efter den uppmärksammade superfighten mot rivalen Robin Roos är Gävlestjärnan nu tillbaka – för en tuff hemmafight.

Nu står det nämligen klart att Westlund, som representerar Söders Fight Gym, gör upp mot norrmannen Joachim Tollefsen härnäst. Detta i huvudmatchen på Galan – Lord of the Cage 2, som äger rum på Estraden i Gävle den fjärde april.

Tollefsen, 28, tränar på Frontline Academy och har gått nästan tre gånger så många proffsmatcher som Westlund. Han kommer in i matchen med ett professionellt MMA-record på 5-2-1, mot Westlunds 3-0.

Officiell poster Adam Westlund vs. Joachim Tollefsen.

– UFC-stjärnan Jack Hermansson, som kommer stå i den norska hörnan, tror att det här kan bli en av årets bästa matcher, säger GLOC-arrangören Thomas Haaranen till MMAnytt.

 


LÄS MER: VILKEN MATCH! Adam Westlund besegrar Robin Roos efter GALET krig!

LÄS OCKSÅ: Skadade sig inför rivalmötet – kunde inte träna: “Katastrof”


“Stor utmaning för Adam Westlund”

Haaranen, som även är Westlunds huvudcoach på SFG, ser själv detta som en tuff fight för sin adept.

– Det här är en stor utmaning för Adam Westlund och en högintressant match. Joachim Tollefsen är väldigt rutinerad och tränar med toppfighters på ett av Nordens mest framstående gym. Bägge fighters är 188 centimeter långa, gillar att gå framåt och har liknande stilar, säger han.

Vidare förklarar Haaranen att han personligen stör sig på hur vissa andra MMA-fighters matchas mot lättare motstånd, i syfte att bygga upp imponerande och fläckfria matchfacit som obesegrade talanger. Som tränare för Westlund väljer han själv en annan approach.

– Adam matchas hårt för att jag vill se en givande fight och en fortsatt utveckling. Varför hålla på och ta lätta matcher? Jag gillar inte när fighters matchas enkelt bara för att uppnå ett rent record. Hos oss handlar det om gå rätt in i elden och representera sig själv, sin klubb, sina träningskamrater och sin familj. Att göra en bra match är det viktiga, vinst eller förlust har mindre betydelse, menar Haaranen.

Adam Westlund vann två matcher under 2019, senast via domslut efter tre ronders krig i sin stora fight mot rivalen Robin Roos i december. När MMAnytt nyligen listade MMA-Sveriges sju hetaste framtidsnamn just nu hamnade Westlund på plats nummer fyra. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

GLOC 2: Officiellt matchkort

Galan – Lord of the Cage, eller GLOC, beskriver sig själva som “Nordens mest unika MMA-gala”. Evenemanget varvar en mix av proffs- och A-klassmatcher med livemusik, mat och dryck.

Sedan tidigare står det klart att Gävles Christian Stigenberg kommer debutera som proffs mot Ebrima Faal i galans delade huvudfight. Dessutom har även ytterligare två matcher presenterats under de senaste dagarna.

Spana in det rådande matchkortet nedan!

Professionell MMA:

 • Weltervikt: Adam Westlund vs. Joachim Tollefsen
 • Weltervikt: Christian Stigenberg vs. Ebrima Faal
 • Lättvikt: Moe Ahmadi vs. Geir Kåre

A-klass:

 • Fjädervikt: Martin Wiklund vs. Tobias Bohlin

RELATERAT: Adam Westlund: “Tro inte att jag är så j*vla kylig – är livrädd!”


 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...