Johnyy Walker (vänster) och Alexander Gustafsson (höger). Foto: Jason Silva-USA TODAY Sports / Khim Hjern-MMAnytt

Svaret – efter talangens utmaning: “Svårt att ta det seriöst…”

✅ Managern inte intresserad av Alexander Gustafsson vs. Johnny Walker

Johnny Walker har mer jobb att göra innan han förtjänar en match mot Alexander Gustafsson.

Det menar Gustafssons manager, Nima Safapour, när MMAnytt ber honom kommentera den brasilianska supertalangens utmaning till “The Mauler.”

– Johnny Walker är en väldigt bra fighter som har en hel del potential. Men han är inte ens rankad för tillfället (Walker är rankad på 13:e plats i UFC:s 93-kilosklass, reds. anm.), så det är svårt att ta det alternativet så seriöst. Han och Alexander Gustafsson kommer säkert mötas i framtiden. Walker verkar vara en fighter med talang och en bra framtid, så jag kan inte se varför de inte skulle mötas framöver. Men han är som sagt inte rankad just nu så det är lite väl tidigt att be om en match mot Gustafsson, säger Nima Safapour till MMAnytt.

Johnny Walker vill möta Alexander Gustafsson – i Sverige

Det var tidigt under tisdagen som Walker, via sin manager, föreslog en match mot Gustafsson på den kommande UFC-galan i Stockholm. Flera fans reagerade positivt efter brasilianarens utmaning – medan andra var skeptiska och hellre ville se den svenske stjärnan möta någon högre rankad än Walker.

Gustafsson är rankad på andra plats i UFC:s lätta tungviktsdivision och utmanade senast om bältet i en returfight mot mästaren Jon Jones.

Gustafsson väntas gå huvudmatch i Globen den första juni, men vem han kommer möta härnäst förblir oklart. Ryktet sa först att en match mot den nummer 7-rankade amerikanen Corey Anderson var i planeringsfasen – men Anderson sa senare att det inte var intressant för honom, i en exklusiv intervju med MMAnytt.

Och någon match mellan Gustafsson och Walker lär alltså inte bli aktuell, av döma från managerns svar.


RELATERAT: UFC Stockholm: Då släpps biljetterna


Vem borde Alexander Gustafsson möta på UFC Stockholm – om inte Corey Anderson eller Johnny Walker? Kommentera!

Följ MMAnytt på facebook - sveriges största sida med 57.000 följare
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem vinner huvudfighten på UFC Stockholm?

Visa resultat

Loading ... Loading ...