Alexander "The Mauler" Gustafsson. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Alexander Gustafsson talar ut – om känslostormen: “Plåster på såren”

✅ The Mauler: "Man blir ju tok-rörd" ✅ Exklusivt på MMAnytt.se!

Sveriges bästa UFC-fighter genom tiderna, Alexander Gustafsson, har länge varit en synonym till MMA bland många svenskar. Han är den som har visat att det är möjligt för någon från lilla Sverige att verkligen lyckas ta sig till världseliten i denna sport, efter att ha besegrat flera toppnamn och fått chansen att utmana om UFC-bältet hela tre gånger.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

För drygt en månad sedan valde “The Mauler” att lämna kvar handskarna på burgolvet – en gest som betyder att man pensionerar sig som fighter. Detta efter att han förlorade sin andra raka fight, när han för första gången besegrades i Globen där amerikanen Anthony Smith lyckades strypa ut honom framför hemmapubliken.

Alexander Gustafsson förlorade mot Anthony Smith via rear-naked choke. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Berättar om känslorna: “Otroligt stort”

Efter det plötsliga pensionsbeskedet har den svenske stjärnan bombarderats med kärlek och hyllningar – från flera olika håll. Allt från tidigare rivaler som Jon Jones och Daniel Cormier, till Sveriges kulturminister Amanda Lind och många därtill, har tackat Gustafsson för hans insatser och visat sin respekt för det han har åstadkommit under karriären.

Något som har blivit en riktig känslostorm för “The Mauler.”

– Det betyder allt för mig. Det var verkligen ett plåster på såren, dels att få läsa från alla fans, allt gott och så vidare. All feedback och vad man har betytt och sådär. Otroligt stort faktiskt, man blir ju tok-rörd när man läser sånt. Och sedan även från mina kollegor från branschen liksom, som gör sina statements. Så det var sjukt stort och verkligen ett plåster på såren att få den feedbacken liksom, säger Alexander Gustafsson i en exklusiv intervju med MMAnytt.

Förlusten tog hårt på Alexander Gustafsson – men efteråt bombarderades han med kärlek och hyllningar. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Satsar på framtidens talanger

Gustafssons nästa steg är nu att satsa på framtidens fighters, för att ge tillbaka till sporten. Och inte bara på hemmaklubben Allstars Training Center – som han är med och driver som delägare. Stjärnan har även anslutit sig till AK Fighting Championship – en svensk MMA-organisation och promotion som jobbar med att stärka MMA-talangers varumärken och erbjuda dem en proffsig plattform att fightas på.

MMAnytt var först med att avslöja detaljerna om det nya samarbetet. Vi talade även med Gustafsson om den satsningen, samtidigt som vi hörde från andra inblandade parter. Mer om det hittar du här.

Inom kort kommer vi släppa den sista delen av vår exklusiva intervju med Alexander Gustafsson, där han uppdaterar oss om tankarna efter UFC Stockholm och hur han ställer sig till en eventuell comeback framöver. Håll utkik för det!


Mer om Alexander Gustafsson på MMAnytt:


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara