AVSLÖJAR: Andreas “Bane” Gustafsson klar för svensk huvudfight!

✔ Återvänder i Linköping ✔ Titelfight klar ✔ Historisk turnering

Den svenske MMA-stjärnan Andreas “Bane” Gustafsson har fått en ny fight bokad. MMAnytt kan nämligen avslöja att monstertalangen är klar för huvudfight på Excellence Fighting Championship 3, som äger rum i Sporthallen i Linköping den andra maj.

Enligt insatta källor kommer Gustafsson ta sig an engelsmannen Tom “The Viking” Crosby i en spännande drabbning. Matchen går i weltervikt, vilket innebär att svensken nu går ner en viktklass – efter att tidigare ha tävlat i mellanvikt.

Obesegrad i MMA-karriären

Andreas “Bane” Gustafsson, som representerar Västerås Fight Club, är hittills obesegrad som MMA-proffs med ett record på 5-0. Och hittills har han mer eller mindre kört över varenda motståndare som ställts i hans väg.

Sist vi såg honom i buren blev Gustafsson mästare i brittiska Shogun MMA, genom att avsluta veteranen Shaun Lomas via teknisk knockout.

Tom Crosby har å andra sidan hunnit samla ihop ett matchfacit på 6-1 och sågs senast knocka engelsmannen Jamie Powers.

Damerna klara för titelmatch

Även den delade huvudmatchen står klar för MMA-galan i Linköping. Nyligen gick nämligen Excellence FC ut med att vi där kommer få se svenskan Fannie Redman fightas om organisationens mästartitel i stråvikt.

Redman, tidigare europamästare och landslagsfighter, ställs mot polskan Anita Bekus. Då båda talangfulla damerna kommer in i titelmatchen med identiska matchfacit, två vinster och en förlust vardera som proffs.

Titelfighten offentliggjordes under måndagen (via Instagram):

View this post on Instagram

CO-MAIN EVENT 🔥 På galans Co-main event är det dags att kröna en nya mästarinna när Excellence strawweight bälte står på spel! 👑 2017 års Europamästarinna Fannie Redman 2-1 från Pancrase Gym, kommer senaste från en dominant vinst. Hon ställer nu in siktet på att ta hem ännu en seger och även Excellence bältet. För motståndet står den tuffa polskan Anita Bekus 2-1. Bekus representerar det kända polska mma teamet ”Shark Top Team” som har producerat flera UFC fighters. Anita har ett obesegrat amatör reccord i ryggen och har likt Fannie hunnit med 3 matcher i sin proffs karriär. Kampen om bältet lär bli en fartfylld tillställning mellan 2 allround fighters som båda levererar högt tempo 🔥 Läktarbiljetter på Ticketmaster släpps inom kort! VIP RINGSIDE / VIP BORD, kontakta Samuel på 0707986737!

A post shared by Excellence MMA Organization (@excellencemma) on

Fyra fighters gör upp i turnering

Vidare står flera andra matcher klara för Excellence FC 3. Särskilt spännande är även att vi kommer få se den första professionella MMA-turneringen i Sverige, där fyra av landets unga och lovande welterviktare gör upp om organisationens så kallade “Young Blood”-bälte.

De som deltar i turneringen är:

 • David Jacobsson
 • Oskar Biller
 • Christoffer Hillsjö
 • Christian Stigenberg

View this post on Instagram

LÅT OSS PRESENTERA: YOUNG BLOOD TOURNAMENT 👑 För första gången på svensk mark en PRO MMA turnering där en av deltagarna kommer gå vinnande med ett bälte! Denna turnering kommer gå i Welterweight och vi kommer inom kort gå ut med vilka fighters som deltar samt en dragning LIVE av vilka som möts så allt sker rättvist och kontrollerat. Detta är något Sverige inte tidigare skådat så se till att vara på plats 2:e Maj i Sporthallen, Linköping för då kickar vi igång denna turnering med 4 fighters redo att sätta allt på spel för att bli vår första Young Blood Champ! 🔥 Biljetter på Ticketmaster kommer inom kort! VIP RINGSIDE / VIP BORD bokas via Samuel på 0707986737!

A post shared by Excellence MMA Organization (@excellencemma) on

Turneringens första omgångar avgörs på galan den andra maj, medan finalen sedan går av stapeln under hösten. Matchningarna ska bestämmas genom en lottning som sker live under nästa vecka.


LÄS MER: Skriver svensk MMA-historia – med unika turneringen: “Första gången”


 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...