Staredown mellan Nicolas Dalby (vänster) och Carlo Pedersoli Jr. Foto: Ashah Tafari/MMAnytt

Cage Warriors 93: Nicolas Dalby förlorar comebacken – efter galet krig

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Danske UFC-veteranen faller på målsnöret i återkomsten ✅ Carlo Pedersoli Jr. säkrar vinsten efter tre jämna och underhållande ronder

Alldeles nyss avgjordes huvudmatchen på Cage Warriors 93 i Göteborg, där vi fick se den danske UFC-veteranen Nicolas Dalby göra comeback till buren för att ta sig an den USA-baserade italienaren Carlo Pedersoli Jr i ett spännande welterviktsmöte.

Herrarna bjöd på ett otroligt underhållande krig, där vi bland annat fick se Dalby ta emot en stenhård huvudspark men ändå ta sig upp igen på något mirakulöst sätt…

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio:

Weltervikt: Dk Nicolas Dalby vs. Carlo Pedersoli Jr. Us

Rond 1:

Dalby går in hårt med några kroppssparkar som sitter. Pedersoli lägger en spinning back kick men får ingen ren träff. Pedersoli får in en vänster som får Dalby att backa några meter. Pedersoli blockar en snabb headkick från Dalby. Pedersoli får in en hel del ståendes i början av ronden, men Dalby får tag i honom och pressar honom mot staketet.

Italienaren vrider sig loss. Dalby blir träffad av jabbar och slag men lyckas få ner Pedersoli i en hav sekund. De fortsätter ståendes, Dalby försöker med sparkar, men många fångas av Pedersoli. Dalby försöker sig med en nedtagning som nästan lyckas, men Pedersoli lyckas återhämta sig mot staketet.

Pedersoli träffar nästan med en ny spinning kick. Dalby har fått in flera kroppssparkar under ronden. Pedersoli försöker plötsligt få ner Dalby, men dansken klarar sig och återhämtar sig mot buren. Ronden slutar med ett slagutbyte i mitten.

Rond 2:

Ronden inleds med att Dalby får in några slag och en spark, Pedersoli svarar, men Dalby går för en takedown som misslyckas. Dalby trycker upp italienaren mot buren men han tar sig snabbt loss. Dalby får in en overhand och Pedersoli svarar med en höger-vänster.

Pedersoli får in en hård kroppsspark. De båda utbyter slag. Pedersoli går för en nedtagning och för nästan ned Dalby, som snabbt tar sig upp, bara för att bli nedtagen direkt igen. Pedersoli får nästan in en giljotin, men Dalby tar sig i stället upp. Dalby skickar iväg några kombinationer, och Pedersoli försöker svara med en superman punch som Dalby läser och kommer yndan utan problem.

Pedersoli får in en headkick och Dalby flyger i marken. Pedersoli kastar sig över honom, men Dalby lyckas återhämta sig mot väggen och sedermera ta sig upp igen. Pedersoli går för en single leg och tar nästan Dalbys rygg. Pedersoli försöker sig på ett benlås, men Dalby tar sig ur. Dalby tar sig sedan upp från marken, och sista 10 avslutas, smått otroligt nog, med en Dalby som pressar upp Pedersoli mot gallret.

Rond 3:

Dalby kastar sig genast över Pedersoli och skakar honom med ett kraftfullt slag. Dalby träffar sedan med en huvudspark, men italienaren återhämtar sig och de båda hamnar på marken, med Pedersoli högst upp.

Dalby lyckas dock vända på steken och ta sig upp, nu med Pedersoli mot gallret. Dalby lyckas nästan trippa Pedersoli, som är seg och håller sig kvar på fötterna. De möts i mitten igen och börjar utbyta slag. Dalby får tag i Pedersoli och trycker ned honom på marken där han hamnar i topp-position i halvgard. Dalby lyckas dela ut lite ground and pound, men italienaren vänder och hamnar högst. Dalby vänder igen och trycker upp Pedersoli mot staketet, fortfarande på marken.

Dalby fortsätter att pressa Pedersoli på marken under den sista minuten och lyckas ta sig till mount med bara 30 sekunder kvar. Pedersoli klarar att återvända till halvgard, och matchen tar slut utan att Dalby lyckas utdela någon ordentlig skada ovanifrån.

Vinnare: Carlo Pedersoli Jr. via delat domslut (29-27, 28-29, 29-28)

Carlo Pedersoli Jr. har nu vunnit sju raka matcher och står med totalt tio segrar och en förlust i proffskarriären. Dalby har å andra sidan förlorat tre raka matcher och står nu med ett sammanlagt matchfacit på 14-3-1.

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...