Staredown mellan Cornelia Holm (vänster) och Malin Hermansson (höger). Foto: Ashah Tafari/MMAnytt

Cage Warriors 93: Svenskmötet går tiden ut – avgörs via delat domslut

✅ Cornelia Holm vs. Malin Hermansson avgörs av poängdomarna ✅ Blev det rätt vinnare?

Toppgalan Cage Warriors är i full gång i Lisebergshallen i Göteborg och alldeles nyss fick vi se det heta svenskmötet där den tidigare landslagsstjärnan Cornelia Holm tog sig an Malin Hermansson i en kvinnlig flugviktsdrabbning framför hemmapubliken.

Det blev, som förväntat, något av en klassisk “striker vs. grappler”-matchning och bägge damerna hade sina stunder. Efter tre jämna ronder avgjordes matchen via ett delat domslut som gav segern till “The Herminator”.


Relaterat:


I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio:

Kvinnlig flugvikt: Se Cornelia Holm vs. Malin Hermansson Se

 

Rond 1:

Holm öppnar med en spark, Hermansson kontrar med några slag och Holm trycker upp Hermansson mot staketet och träffar med knän, både mot Hermanssons ben och kropp. Holm fortsätter straffa Hermansson med en hel del knän, och Hermansson har det svårt att ta sig ur positionen.

Holm fortsätter kontrollera clinchen, men Hermansson tar sig till sist ur. Holm lägger en combo och missar en benspark. Hermansson kontrar med en combo när Holm går in, för att sedan hoppa undan smidigt när Holm försöker jaga henne.

Hermansson träffar en till combo och ett antal fler slag när Holm rör sig mot henne för en attack. Holm får tag i Hermansson och trycker återigen upp henne mot staketet där hon attackerar med knän. Holm får tag i Hermansson och lyfter upp henne, men det slutar med att Hermansson hamnar på topp. Holm kommer upp och trycker upp Hermansson mot staketet, och Hermansson håller henne tillfälligt i en stående giljotin innan ronden avslutas.

Rond 2:

Hermansson får direkt in en rak höger och arbetar bra med sin jabb. Hermansson kontrar Holm som försöker komma in nära. Hermansson imponerar med sin standup och använder sin reach på ett riktigt bra sätt.

Holm rör sig in mot Hermansson, och får nästan in en huvudspark på Hermansson som precis kommer undan. Hermansson straffar Holm varje gång hon försöker komma för nära henne, med fina träffar. Hermansson får in ett fint kroppsslag, Holm får tag i henne och försöker få in en clinch men Hermansson är snabbt ute.

Holm får in en pushkick som inte riktigt träffar. Holm fortsätter försöka få till en clinch men Hermansson undviker denna ganska lätt vid det här laget. Nu får dock Holm upp henne mot buren och fortsätter arbeta med sina knän, med flera träffar på Hermansson lår. Cornelia fortsätter pressa Hermansson mot buren med knän. Till sist lyckas Hermansson ta sig ut och de båda möts i mitten igen. Holm får till sist in en nedtagning efter flera misslyckade försök, men hinner inte åstadkomma alltför mycket innan ronden är över. Hermansson slår till Holm en gång efter visslan ljudit, och varnas därför av domaren.

Rond 3:

De båda utbyter träffar, och Holm är den som är till synes mest tilltufsad efter de två första. Hermansson får in en bra höger-vänster. Holm missar en headkick som Hermansson fångar och hon får in några bra träffar innan de hamnar på marken där Holm tar topp-position.

Holm håller Hermansson i full gard och pressar henne mot marken. Holm går över till halv gard, får in lite ground and pound, och är nära på att ta Hermanssons rygg. Hermansson försöker därefter ta sig ur men det slutar med att Holm tar hennes rygg och sedan går över till mount. Hermansson försöker hålla ned henne men Holm får in hård ground and pound mot en Hermansson som nu inte har så mycket att säga till om – tills hon lyckas reversa positionen, precis innan matchen är över.

Vinnare: Malin Hermansson via delat domslut (29-28, 29-28, 28-29)

Hermansson förblir därmed obesegrad i proffskarriären, där hon nu står med två raka segrar. Holms professionella matchfacit är nu 1-1.

Vem hade du som vinnare?

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...