Krisen för stora MMA-galan – på grund av coronaviruset

✔ Insidern avslöjar för MMAnytt: Kan tvingas ställa in

Coronavirus fortsätter att skapa stor oro nationellt såväl som internationellt. I Sverige har hittills 341 fall av coronaviruset bekräftats och antalet smittade personer stiger världen över – något som även börjar få allt större påverkan på diverse MMA-event.

Den asiatiska topporganisationen ONE Championship var först med att tvingas vidta åtgärder. Nu kan MMAnytt avslöja att det fruktade viruset även ser ut att sätta käppar i hjulen för en framstående MMA-gala i Europa.

Det rör sig om KSW 53: Fight Code, som väntats äga rum i Lodz, Polen lördagen den 21 mars. Eventet riskerar nu att tvingas ställas in helt och hållet på grund av den stigande smittrisken.

– De överväger att gå vidare med galan bakom stängda dörrar utan publik, eller att ställa in eventet. KSW kommer att gå ut med ett officiellt uttalande om saken imorgon, säger en insatt källa nära organisationen till MMAnytt.

Coronavirus kan lämna flera toppfighters utan match

KSW 53 har ett matchkort med flera framstående namn från den europeiska MMA-scenen. I huvudmatchen är Kroatiens Roberto “RoboCop” Soldic, en av Europas främsta fighters utanför UFC, tänkt att försvara titelbältet i weltervikt mot Litauens Marius Zaromskis.

Michal Materla, en av Polens hetaste MMA-stjärnor, är bokad för galans delade huvudfight mot tjecken Patrik Kincl. Med på kortet är även KSW:s skandalomsusade dubbelmästare Mateusz Gamrot, som är tänkt att göra upp mot den brasilianske UFC-veteranen Kevin Souza.


RELATERAT: Här går tränaren till attack – mot UFC-veteranen!


Det återstår att se om eventet blir helt inställt, eller om man trots allt väljer att gå vidare med galan och nöjer sig med att stänga ute publiken.

Polen vidtar stora åtgärder mot coronaviruset

Det kommande beslutet för KSW 53 är inte på initiativ av organisationen själva. Den polska regeringen har nämligen satt in stora åtgärder på grund av smittrisken, som påverkar MMA-galan liksom andra större evenemang.

– Under morgonens möte beslutade vi att stoppa alla massevent, sade Polens premiärminister Mateusz Morawiecki under en presskonferens under tisdagen (via New York Times).

Polen har även infört sanitära gränskontroller. I landet, som har 38 miljoner invånare, har man enligt färska siffror kunnat identifierat 17 fall av coronaviruset i skrivande stund.


LÄS MER: Stark kritik mot UFC-stjärnan – efter skämt om coronaviruset


 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara