Fernando Flores (vänster) och Frantz Slioa (höger). Foto: Mazdak Cavian-MMAnytt / Dolly Clew-Cage Warriors

Två svenska toppfighters klara för stor titelfight

✅ Möts om bältet på uppstickargalan i Stockholm

I november är AK Fighting Championship tillbaka för sitt andra event, som även markerar den svenska MMA-organisationens Stockholmsdebut. Nyligen stod det klart att den tidigare UFC-fightern Reza “Mad Dog” Madadi går en politiskt laddad superfight i no gi-grappling, och sedan tidigare vet vi även att två titelbälten kommer stå på spel under galan.

Nu kan MMAnytt avslöja vilka som möts om det professionella mästarbältet.

Organisationen har nämligen bekräftat att vi kommer få se en titelfight i fjädervikt mellan två svenska toppfighters – en från Stockholm och en från Umeå. Det rör sig om The Ultimate Fighter-deltagaren Frantz Slioa från Allstars Training Center, som tar sig an den mer erfarne Fernando Flores från Renyi Fight Camp.

Både Slioa och Flores kommer medverka under en stor presskonferens i morgon måndag klockan 18.00, för att svara på frågor om titelmatchen samt bjuda på en staredown. Den svenske UFC-legendaren Alexander “The Mauler” Gustafsson och ovannämnda Madadi är några av de andra deltagarna. Allt är öppet för allmänheten och platsen är Radisson Blu Royal Park Hotel i Solna. De som inte kan närvara på plats kommer kunna streama presskonferensen live på MMAnytt.

Hade Conor McGregor som coach i The Ultimate Fighter

Frantz Slioa (6-1 som MMA-proffs) har vunnit sex av sina sju professionella matcher. På senare tid har han fightats i europeiska topporganisationer som Cage Warriors och ACA (tidigare ACB), och bland annat säkrat en seger över den tidigare Cage Warriors-mästaren Dean Trueman. Vidare är Slioa känd från sin medverkan i UFC:s realityserie TUF. I säsong 22 deltog han nämligen i det europeiska laget – som coachades av superstjärnan Conor McGregor.

Frantz Slioa återvänder till Sverige efter flera matcher på internationell toppnivå. Foto: Dolly Clew/Cage Warriors

Fernando Flores (6-5 som MMA-proffs) har å andra sidan haft en något skakigare proffskarriär. Han gick sina första sex proffsmatcher i Sverige och säkrade bland annat en vinst över Stockholmsfightern Michel Ersoy, varpå han senare började fightas på diverse internationella event runtom i Europa. “El Toro” kommer senast från karriärens största seger mot Pietro Menga – som tidigare hade kontrakt med UFC.

Flores kommer först kliva in i buren redan på lördag, då han möter Adam Bramhald i huvudmatchen på Excellence Fighting Championship 2 i Linköping. Men redan nu vet vi alltså vad som blir nästa steg därefter.

Fernando Flores har nu två matcher i Sverige framför sig – varav en med ett titelbälte på spel. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt


RELATERAT: Flera heta MMA-svenskar fightas i Linköping


AK Fighting Championship 2: Uppdaterat matchkort

AK Fighting Championship 2 äger rum i Solnahallen den 16 november. Biljetter till galan hittar du på tailorsport.se (pris från 395 kronor). Eventet kommer även gå att se live online via Aftonbladet.

Kolla in det senaste matchkortet nedan!

Professionell MMA:

  • Titelmatch i fjädervikt: Frantz Slioa vs. Fernando Flores
  • Superfight i no gi – lättvikt: Reza Madadi vs. Moshe Ben Shimol
  • Lättvikt: Saeed Ganji vs. David Jacobsson
  • Bantamvikt: Hamza Bougamza vs. Kevin Osorio
  • Mellanvikt: Jonatan Westin vs. John Redmond
  • Bantamvikt: Bilal Tipsaev vs. Eli Elias
  • Elin Öberg vs. TBA
  • Mohammad Babadivand vs. TBA

A-klass:

  • Catchvikt (74 kg): Abdallah Habib vs. Navid Badi
  • Titelmatch i mellanvikt: Nabbe Malki vs. TBA


LÄS MER: “The Mauler” tillbaka i ringen – klar för storgala i Göteborg!

LÄS OCKSÅ: Går titelfight på uppstickargalan: “Taggad som aldrig förr”


 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara