Stigande MMA-svensken bokad för toppmatch mot UFC-veteran!

✅ KLART: Guram skriver exklusivt kontrakt med stor organisation

Den svenske stjärnan Guram Kutateladze har bokats för sin nästa fight.

MMAnytt kan nu avslöja att Kutateladze, 27, har skrivit på ett exklusivt kontrakt med den stigande MMA-organisationen Brave Combat Federation. Avtalet gäller för ett flertal matcher och nästa steg för Kutateladze blir en spännande toppfight – mot en tidigare UFC-fighter.

Källor nära situationen kan bekräfta att Kutateladze kommer att möta den brasilianske UFC-veteranen Felipe Silva i en spännande lättviktsdrabbning. Matchen blir en av huvudattraktionerna på Brave CF 25, som äger rum i Bogota, Colombia den sjunde september.

View this post on Instagram

Fight from Brave Combat Federation in Abu Dhabi

A post shared by Guram Kutateladze Mma (@guram_dze) on

Guram Kutateladze vann UFC-omröstning

Kutateladze (10-2 MMA) är ett av Sveriges främsta stjärnskott på den professionella MMA-scenen. Just nu har han en aktiv vinstsvit på hela sju raka segrar, som inkluderar en poängvinst mot brasilianaren Erick da Silva i Brave CF samt TKO-segrar mot fransmannen Nicolas Joannes och spanjoren Guilherme Cadena Martins i Superior Challenge.

Kutateladze röstades av MMAnytts läsare fram som den fighter som flest ville se i UFC, när vi ställde frågan vilken svensk fighter som borde få chansen att debutera på den senaste galan i Globen i Stockholm.

Motståndaren Silva (8-2 MMA, 1-2 UFC) går nu sin första match sedan han släpptes från den världsledande MMA-organisationen. Silva inledde proffskarriären med sju raka segrar för att ta sig in i UFC och vann även debuten mot Shane Campbell via teknisk knockout. Därefter blev han dock knockad av Mairbek Taisumov innan han senast förlorade mot Claudio Puelles via submission.


VIDEO: Se MMAnytt-podden med Guram Kutateladze!


 

Kategorier
ExklusivtGuram Kutateladze

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara