Guram om tacksamheten – till Sverige: “Hade aldrig hamnat här annars”

✔ Vill ge tillbaka: "Finns så många barn som inte får några möjligheter"

Guram Kutateladze är Sveriges nyaste UFC-fajter, och går under smeknamnet “The Georgian Viking” – en anspelning på sina dubbla nationaliteter.

LÄS MER: Guram ändrar sig om succédebuten i UFC: “Jag vann”

Många frågar sig dock huruvida han ser sig som svensk eller georgier, eftersom han representerar båda länder när han fajtas.

När Guram får frågan i en nylig intervju med MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez försöker han reda ut läget. Han påpekar först och främst att han aldrig kommer att glömma att han föddes i Georgien, och att det är en självklar del av hans identitet.

– Jag är född i Georgien, och jag kommer aldrig att glömma det, den där kulturen och mentaliteten som jag har, den kommer därifrån, förklarar han.

Guram om tacksamheten till Sverige: “Jag vill ge tillbaka”

Guram understryker dock att han aldrig kommer att glömma att det är Sverige som har gett honom möjligheten att ta sig dit han är idag.

– Jag skulle aldrig ha hamnat här annars, om det inte vore för Sverige. Jag representerar Sverige, och Georgien. Om några inte tycker om det … vad ska jag då göra? Titta inte på mina matcher då helt enkelt, säger Guram.

LÄS OCKSÅ: Är Jack Hermansson svensk eller norsk? UFC-stjärnan reder ut läget

Nu vill Guram Kutateladze ge tillbaka på det sätt han kan – genom att fajtas och bära fram Sverige.

– Jag vill ge tillbaka på något sätt. Jag gör det på det sätt jag kan, och det är så här jag kan betala tillbaka just nu.

Guram berättar dock att han gärna hade hjälp till på andra sätt framöver, såsom att jobba med barn och ungdomar.

– I framtiden kan man förhoppningsvis betala tillbaka på något annat sätt. Vad gäller barn, och ungdomar och så. Det behöver inte vara någon MMA-klubb, det kan vara så enkla saker som att hjälpa till med skolor och sånt där. Det finns så många barn som inte får några möjligheter, avslutar Guram.

Se hela intervjun med Kutateladze i spelaren nedan!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara