Khamzat Chimaev klar för UFC-huvudmatch i december!

✔ Supersvensken får rankad motståndare i Las Vegas!

Den svenske UFC-sensationen Khamzat Chimaev kommer härnäst att gå sin allra första huvudmatch i världens största MMA-organisation.

Detta innebär fem ronder – och enligt UFC-bossen Dana White får Chimaev toppmotstånd.


LÄS MER: Israel Adesanya tar efter Conor McGregor – hånar Khamzat Chimaev!

LÄS OCKSÅ: Här är “Psykfallet” som utmanar Khamzat


Under en presskonferens bekräftade White att Chimaev blir huvudnumret på en gala i Las Vegas, och att motståndaren kommer att bli någon som är rankad i topp 15. Vem är dock inte bestämt ännu.

Enligt källor kommer eventet gå av stapeln i december.

Khamzat Chimaev öppen för lätt tungvikt: “Jag är redo”

Det är i nuläget oklart vilken viktklass Chimaev ska fightas i. Enligt honom själv spelar det ingen roll om det blir weltervikt, mellanvikt – eller lätt tungvikt.

– Jag är redo, skriver han på Twitter.

Chimaev planerades tidigare möta Demian Maia, världssjua i weltervikt, i november. Det återstår att se om den fighten bokas eller om svensken får någon annan motståndare istället.

Får han välja själv så går den senaste utmaningen återigen till superstjärnan Conor McGregor, som han hoppas få “krossa” för att tjäna sig “lätta pengar”.


LÄS MER: “Khamzat skulle sätta Conor McGregor i rullstol”

LÄS OCKSÅ: “Skakar du hand med Khamzat får du skylla dig själv”


 

Kategorier
ExklusivtKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara