Nate Diaz borttagen från UFC:s ranking – igen

✔ UFC tar bort stjärnans namn för tredje gången

MMAnytt kan nu avslöja att UFC-stjärnan Nate Diaz har strukits från organisationen officiella ranking – för tredje gången.

Vi är en av de nyhetssajter som deltar i panelen som tar fram UFC-rankingen. Under måndagen skulle jag lägga in mina uppdaterade rankinglistor för MMAnytts räkning, när jag plötsligt upptäckte något som inte stämde.


LÄS MER: JUST NU: Khamzat gör entré i UFC-rankingen!


Diaz hade nämligen tagits bort från min ranking av welterviktsdivisionen – och gick inte heller att lägga tillbaka.

Jag dubbelkollade då detta med de som ansvarar för rankingen, och nåddes snart av beskedet att UFC bestämt sig för att ta bort Diaz från listan.

Nate Diaz har inte fajtats på ett år

Diaz var tidigare rankad på 13:e plats i weltervikten och står i skrivande stund fortfarande listad på bland toppnamnen på UFC.com. Men när de uppdaterade rankinglistorna släpps i morgon tisdag kan jag bekräfta att hans namn inte längre kommer att synas till i welterviktsrankingen.

En förklaring till UFC:s beslut skulle kunna vara inaktivitet, eftersom Diaz inte fajtats sedan sin BMF-titelmatch mot Jorge Masvidal för drygt ett år sedan. Däremot har andra UFC-fajters varit borta längre – utan att för den delen förlora sin position i rankingen.

Mer sannolikt är att detta är ett sätt för UFC att försöka sätta press på Diaz, som är känd för sina utdragna förhandlingar med den världsledande MMA-organisationen.

Diaz planerades nyligen möta Masvidal i en rematch om BMF-bältet i januari, innan snacket om den fajten plötsligt började tystna. Senast riktade Diaz istället en utmaning till lättviktens världssexa Dan Hooker – som han ville möta i specialvikten 165 pounds (74,9 kilo).

Det är fortfarande högst oklart när vi kan tänkas få se Nate Diaz i buren igen.


SE ÄVEN: Khamzats sköna cannabisutmaning – till bröderna Diaz


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...