Nate Diaz borttagen från UFC:s ranking – igen

✔ UFC tar bort stjärnans namn för tredje gången

MMAnytt kan nu avslöja att UFC-stjärnan Nate Diaz har strukits från organisationen officiella ranking – för tredje gången.

Vi är en av de nyhetssajter som deltar i panelen som tar fram UFC-rankingen. Under måndagen skulle jag lägga in mina uppdaterade rankinglistor för MMAnytts räkning, när jag plötsligt upptäckte något som inte stämde.


LÄS MER: JUST NU: Khamzat gör entré i UFC-rankingen!


Diaz hade nämligen tagits bort från min ranking av welterviktsdivisionen – och gick inte heller att lägga tillbaka.

Jag dubbelkollade då detta med de som ansvarar för rankingen, och nåddes snart av beskedet att UFC bestämt sig för att ta bort Diaz från listan.

Nate Diaz har inte fajtats på ett år

Diaz var tidigare rankad på 13:e plats i weltervikten och står i skrivande stund fortfarande listad på bland toppnamnen på UFC.com. Men när de uppdaterade rankinglistorna släpps i morgon tisdag kan jag bekräfta att hans namn inte längre kommer att synas till i welterviktsrankingen.

En förklaring till UFC:s beslut skulle kunna vara inaktivitet, eftersom Diaz inte fajtats sedan sin BMF-titelmatch mot Jorge Masvidal för drygt ett år sedan. Däremot har andra UFC-fajters varit borta längre – utan att för den delen förlora sin position i rankingen.

Mer sannolikt är att detta är ett sätt för UFC att försöka sätta press på Diaz, som är känd för sina utdragna förhandlingar med den världsledande MMA-organisationen.

Diaz planerades nyligen möta Masvidal i en rematch om BMF-bältet i januari, innan snacket om den fajten plötsligt började tystna. Senast riktade Diaz istället en utmaning till lättviktens världssexa Dan Hooker – som han ville möta i specialvikten 165 pounds (74,9 kilo).

Det är fortfarande högst oklart när vi kan tänkas få se Nate Diaz i buren igen.


SE ÄVEN: Khamzats sköna cannabisutmaning – till bröderna Diaz


 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...