Från vänster: Thomas Haaranen, Robin Roos och Jörgen Hamberg. Foto: Söders Fight Gym / Stefan Romare-MMAnytt

Gymkriget fortsätter – svarar efter syrliga hånet: “Han ljuger!”

✅ Besvarar attacken med öppet brev: "Pinsamt, fånigt och framförallt opassande"

Jörgen Hamberg, huvudtränare på Västerås Fight Club, arrangör av Fight Club Rush och vice ordförande på Svenska MMA-Förbundet, gick nyligen ut och hånade rivalklubben Söders Fight Gym i en exklusiv intervju med MMAnytt. Nu får Hamberg svar på tal – av SFG-tränaren Thomas Haaranen.


RELATERAT: Totalsågar rivalklubben: “Har backat ur – anledningen är ruskigt pinsam!”


Haaranen är minst sagt frustrerad över uttalandena om att Gävlestjärnan Adam Westlund skulle ha “backat ur” den omtalade superfighten mot Västeråstalangen Robin Roos – något som han menar är en ren lögn.

“Viceordförande bör arbeta för sportens utvecklande och inte ägna sig åt befängda uttalanden som dessa. En fighter/atlet kan ägna sig åt trashtalk för att försöka sälja in sig, det förstår jag, men inget jag är ett fan av. När Viceordförande gör det blir det både pinsamt och fånigt, och det är framförallt opassande. Som om inte detta vore illa nog står han dessutom och fullkomligt ljuger!” skriver Thomas Haaranen bland annat i ett öppet brev som MMAnytt har fått ta del av.

Thomas Haaranen: “Förtjänar att gå på Sveriges mest ansedda gala”

Westlund vs. Roos har varit i görningen sedan förra sommaren, men ställdes först in när Roos blev sjuk kort inpå Fight Club Rush 3. Därefter bokades matchen om som huvudattraktion till Galan – Lord of the Cage i Gävle, som arrangerades av Haaranen och SFG. Då var det istället Westlund som hoppade av under fight week – på grund av skräckskadan han fick efter en otäck träningsolycka.

FCR har försökt boka om matchen till Fight Club Rush 5, som äger rum i Bombardier Arenas A-hall i Västerås den 31 augusti. Men Westlund har ännu inte kunnat träna ett enda MMA-pass sedan olyckan – vilket Haaranen menar att Hamberg är väl medveten om.

“Vi får ändå frågan ganska direkt efter GLOC om inte matchen mot Roos kan äga rum i augusti. Vi påtalade då att vi inte kan boka in någon match förrän Adam är tillbaka på mattan och kan träna. Istället föreslog vi att kanske lägga denna match på Superior Challenge 20 i december, fortfarande preliminärt eftersom vi inte vet när Adam är fullt återställd. Vi anser att denna omtalade match förtjänar att gå på Sveriges mest ansedda gala som dessutom livesänds på nationell tv, och inte i en gympahall i Västerås! Vi har med andra ord aldrig någonsin gjort någon som helst antydan på att ställa in denna match, (trots att Adam väger närmare 10 kg mindre än Roos)!” fortsätter Thomas Haaranen i brevet.

Robin Roos (vänster) och Adam Westlund (höger). Foto: Stefan Romare-MMAnytt / Söders Fight Gym


LÄS MER: Skräckskadan ställer in helgens superfight

LÄS OCKSÅ: Så ska Fight Club Rush slå på stort i sommar: “Som rockstjärnor”


Läs hela brevet från Thomas Haaranen till Jörgen Hamberg!

Nedan kan du ta del av brevet från Thomas Haaranen i sin helhet.

Inledningsvis vill jag bara beklaga Jörgens uttalande. Jag tycker att det är både ledsamt, opassande och oprofessionellt att som tränare och tävlingsarrangör – och i synnerhet i hans roll som vice ordförande i det Svenska MMA förbundet – göra ett sådant uttalande.

Viceordföranden bör arbeta för sportens utvecklande och inte ägna sig åt befängda uttalanden som dessa. En fighter/atlet kan ägna sig åt trashtalk för att försöka sälja in sig, det förstår jag, men inget jag är ett fan av. När Viceordförande gör det blir det både pinsamt och fånigt, och det är framförallt opassande. Som om inte detta vore illa nog står han dessutom och fullkomligt ljuger!

Som de flesta vet åkte Adam Westlund på en väldigt otäck skada under en träning inför den tänkta huvudmatchen på Galan – Lord of The Cage (GLOC) mot Robin Roos. Skadan bestod i form av (alla mäns mardröm), en krossad testikel. Adam låg på sjukhus, sövdes och akutopererades, för att sedan gå på morfin i tvp veckor. Adam har än idag inte gjort ett enda träningspass på klubben. Detta känner Viceordförande till!

Vi får ändå frågan ganska direkt efter GLOC om inte matchen mot Roos kan äga rum i augusti. Vi påtalade då att vi inte kan boka in någon match förrän Adam är tillbaka på mattan och kan träna. Istället föreslog vi att kanske lägga denna match på Superior Challenge 20 i december, fortfarande preliminärt eftersom vi inte vet när Adam är fullt återställd. Vi anser att denna omtalade match förtjänar att gå på Sveriges mest ansedda gala som dessutom livesänds på nationell tv, och inte i en gympahall i Västerås! Vi har med andra ord aldrig någonsin gjort någon som helst antydan på att ställa in denna match, (trots att Adam väger närmare 10 kg mindre än Roos)!

Roos gör en riktigt bra match mot Jeanpier Basauri på SC 19. Hans rörelseschema hade helt klart förbättrats den sista tiden. Men istället för att lyfta fram dessa positiva aspekter och lyfta sin fighter, väljer Viceordföranden att ta tillfället i akt och fråga MMAnytt om de inte kan intervjua honom då han skulle vilja göra ett uttalande. Med andra ord väljer Viceordföranden att sno uppmärksamhet från sin egen fighter, Roos prestation, för att istället utnyttja den mediala bevakningen av Superior Challenge till att hypa sin egna tävling i ett rent egoistiskt och ekonomiskt syfte. Detta anser jag vara brist på respekt både mot sin egen fighter och Superior Challenge.

Viceordföranden säger bland annat i intervjun att “de backar ur och orsaken är ruskigt pinsam”? Vart fan är respekten mot en skadad atlet som utöver ett sjukt dåligt mående över sin skada får höra av SMMAF:s Viceordförande att han samtidigt är en “fegis” som dessutom dragit sig ur “av en dålig anledning”. Inte nog med att det är ren lögn, det är ett sådant lågvattenmärke att det får en att fundera på om allt står rätt till, och framför allt, vart vill han komma?

Vidare i intervjun säger Viceordförande att “vi är inte barn, det handlar om fighters karriärer”? Om han då syftar på Adams och Roos framtida karriärer är jag helt övertygad om att de i dagsläget inte kan fightas på en mer exponerad och professionell gala än Superior Challenge, åtminstone inte i Norden. Att jag däremot inte längre vill ha något som helst samarbete med honom gällande matchningar av mina andra fighters har med helt andra anledningar att göra, vilka dessa anledningar är har mindre betydelse. Men det framgår ganska tydligt i intervjun vilken typ av människa detta är. Jag föredrar i stället att arbeta med ärliga och rakryggade personer!

Jag arrangerade min första MMA-gala 2006, jag kan med andra ord säga att jag har varit med ett tag. Viceordförande träffade jag nog första gången 2014. Likt många andra så gillade även jag honom, en skön, rolig lirare, vilket jag än i dag tycker om de flesta fighters från Västerås! Tyvärr har jag en annan uppfattning idag när det kommer till Viceordförande.

Även fast han till åldern i princip hade kunnat vara min far så tror jag mig ändå vara så mycket mer old school än honom. Vart har de gamla kampsportsvärderingarna tagit vägen, så som ödmjukhet, ära och respekt? Jag är inte van med att nån kastar sten på detta fega sätt, jag funkar inte så. Jag vet inte varför han kör detta fulspel, mig veterligen har jag aldrig gjort honom något illa, däremot har Viceordföranden inte kört den ärliga stilen gentemot mig. Jag är en man av heder, och jag står för mina ord.

Slutligen vill jag bara önska alla en riktigt glad sommar!

Thomas Haaranen

SFG Gävle / GLOC

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...