Totalsågar rivalklubben: “Har backat ur – anledningen är ruskigt pinsam”

✅ Syrliga piken: "Tycker det är fånigt ..."

Det har länge varit spänd stämning mellan Västerås Fight Club och Gävleklubben Söders Fight Gym – två svenska klubbar som kryllar av lovande talanger. Mycket har hänt bakom kulisserna, men nu väljer VFC-tränaren Jörgen Hamberg att gå ut i media – i takt med att fejden eskalerar.

Enligt Hamberg, som även är vice ordförande på det Svenska MMA-Förbundet samt medarrangör av MMA-galan Fight Club Rush, har SFG valt att “backa ur” den tilltänkta superfighten mellan Gävles Adam Westlund och Västerås Robin Roos.

Matchen har varit i görningen sedan förra sommaren, men ställts in två gånger – senast på grund av Westlunds otäcka träningsolycka där han tog emot ett olyckligt knä i skrevet. FCR hoppades på tredje gången gillt när de försökte få till Westlund vs. Roos som huvudfight till FCR 5 den 31 augusti – men det verkar alltså inte bli av.

“Vi är inte ungar, vi är inte barn!”

– Anledningen är ju så ruskigt pinsam. De har backat ur för att de tyckte att någon har sagt något dumt om deras klubb, så de tänker inte vara med på vår gala någonsin, säger Jörgen Hamberg till MMAnytt med en hånfull ton.

Han fortsätter:

– Vi är inte ungar, vi är inte barn! Det är karriärer, det är fighters och det är vad svenska folket vill se. Då kan man ju inte sitta som ungar och tänka att, “han har varit dum med mig – så jag tänker inte gå med på det.” Så jag tycker det är fånigt.

Hamberg misstänker att det i själva verket är andra skäl som ligger bakom.

– Det här är bara en jävla dålig bortförklaring. Efter att ha sett [Robin Roos på Superior Challenge 19] tror jag inte att man kommer överhuvudtaget någonsin vilja ha matchen. För man vet att det är en annan nivå, man hänger inte med i det här tempot, lägger Hamberg till.

Söders Fight Gym svarar

MMAnytt tog kontakt med Thomas Haaranen, huvudtränare på Söders Fight Gym, för att ge honom chansen att bemöta Hambergs uttalande.

Haaranen säger att Hamberg i själva verket är väl medveten om att Westlund inte har kunnat träna ett enda MMA-pass sedan skräckskadan. Vidare ställer sig Haaranen frågandes till varför varken Hamberg eller Roos nämner den otäcka skadan som Westlund drabbats av, och menar dessutom att de inte har dragit sig ur matchen i sig.

– Han står och ljuger, säger Thomas Haaranen om Jörgen Hamberg.

Haaranen föreslår istället att Westlund vs. Roos bokas i Superior Challenge senare i år och låter hälsa att ett mer utförligt svar till Hamberg och Västerås Fight Club är att vänta senare den här veckan.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...