Foto: [email protected] / Fight Club Rush / Dolly Clew-Cage Warriors

“Har större bollar än vad han någonsin kommer ha …”

✅ Gör comeback - för unik titelfight ✅ Totalsågar rivalen ✅ "Hade mycket respekt, men ..."

För ungefär en månad sedan släppte jag ett stort reportage här på MMAnytt, som handlade om MMA-Sveriges självutnämnda “BMF”. Fernando Flores – den stentuffa publikfavoriten från Umeå – valde där att i sann Nate Diaz-anda rikta en respektfull utmaning till knockoutmaskinen Tobias Harila, som gladeligen accepterade matchförslaget.

Reportaget rörde om rejält och skapade vågor på den svenska MMA-scenen. Personligen refererades jag skämtsamt till som MMA-Sveriges Jerry Springer i MMA-podden, efter att två andra framstående svenskar – Frantz Slioa och Mohammad Babadivandgav sig in i leken och själva lade anspråk på titeln som Sveriges “baddest motherf*cker”.

Då Flores och Harila direkt kom överens om att mötas blev den matchningen för logisk för att inte boka in. Hypen drog snabbt igång och Västeråsbaserade Fight Club Rush snappade genast upp idén – samtidigt som man också bestämde sig för att gå i UFC:s fotspår genom att skapa ett “Sweden Bad Boy”-bälte.

Svenskmötet blev förra veckan officiellt som huvudattraktion för FCR 6, som äger rum i Bombardier Arena den 29 februari.

Det blir inte Dwayne “The Rock” Johnson som delar ut det här unika titelbältet till vinnaren, men istället den svenske UFC-kommentatorn Paul Del Valle.

Vi har redan tagit tempen på Fernando Flores, samt hört från arrangörshåll i min exklusiva intervju med Jörgen Hamberg. Nu är det dags att ringa upp Tobias Harila inför den 25-årige talangens efterlängtade comeback.

Vad var dina spontana tankar när du läste reportaget om Fernando Flores och såg hans utmaning till dig?

– För det första så kan jag säga att det var ett bra reportage. Jag tycker du ofta skriver bra, särskilt när det blir sådana där långa och stora reportage – det blev intressant och när jag läste det så fick jag en bättre inblick i vem Fernando är. Så jag skrollade längre och längre ner, och när jag själv sedan kom in i bilden så började jag bara le som fan. Jag tyckte det var kul och han gjorde det på ett jävligt skönt sätt som fick igång mig. Jag blev peppad på ett bra sätt – han verkar vara en fett skön snubbe och hela grejen gjorde mig rejält taggad. Jag fick massor av idéer i huvudet sa direkt att det här måste bli min comeback-match, säger Tobias “Bad Intention” Harila till MMAnytt.

Var det just reportaget och utmaningen som fick igång intresset hos dig, eller ville du redan möta honom?

– Till mitt management sa jag att jag i min comeback ville ha en motståndare med ett hyfsat fläckfritt record. Helst någon med ett stort namn och mycket hype runtom sig – kanske utomlands till och med. Och jag gick ju ut i media för ett tag sedan och sa att jag ville ha vinnaren mellan Frantz Slioa och Fernando Flores. Sedan tänkte jag inte så mycket mer på just Fernando, men när reportaget dök upp så tänkte jag att det här så klart var matchen som skulle bli av.

Tobias Harila: “Jag hoppar inte av 30 minuter innan …”

Som Harila nämner var Flores först planerad att möta Slioa i vad som skulle bli en mästerskapsmatch i AK Fighting Championship. De båda vägde till och med in och stirrade ner varandra inför AKFC 2 i november – innan matchen plötsligt ställdes in i sista sekund. Detta då Slioa drog sig ur av hälsoskäl, som följd av både sjukdom och en tuff viktnedgång.

Den skrotade fighten skulle ha blivit Flores första chans att vinna ett titelbälte. Samtidigt hade han också tagit med sina barn till arenan – som för första gången skulle få vara med live på plats och se sin far tävla. I vårt reportage betonade Flores hur mycket det hela betydde för honom, och hur jobbigt det var att gå miste om matchen så kort inpå – när han själv stod där och var redo att fightas.

– Jag läste ju i artikeln hur Fernando kände kring att fightas om AK-bältet och tänkte direkt att fan, vi måste ha ett bältet alltså. Han snackade ju om BMF och sådana där grejer, så vi började prata lite här i Västerås varpå Jörgen Hamberg kom med den briljanta idén om ett Sweden Bad Boy-bälte. Det här kommer bli tungt och det står verkligen för något, den här titeln, förklarar Harila.


“Jag är Sveriges Bad Boy. Fernando Flores kvalificerar sig också för den titeln – så det är därför vi ska slåss om den”


Hur känns det att få göra din återkomst till buren på hemmaplan?

– Det här med att fightas på hemmaplan gillar jag nu. Jag tyckte det var lite läskigt i början, men nu har jag gjort det ett par gånger och till och med tagit en förlust där. Som jag sa är jag en riktig BMF alltså. Jag tacklade nederlaget, kom tillbaka och presterade som en kung sist. Hemmaplan är fett najs. Personligen tycker jag det är en större press, att man ska slåss inför alla som man känner, men jag gör det och jag levererar. Jag hoppar inte av 30 minuter innan för att jag känner mig lite orolig liksom.

Du som kallar dig för “BMF” och så, finns det verkligen ingen rimlig anledning att hoppa av som Frantz gjorde? Är det bara att man bangar ur i dina ögon?

– Skulle han inte ha gått ut med det där inlägget så hade jag hållit tyst och varit neutral. Men sanningen är att om man är sjuk – som alla kan bli – då hoppar man av tidigare. Man känner åtminstone under viktnedgången att det här kommer inte gå. Men alltså, 30 minuter innan – what the f*ck!

Planen: Först Bad Boy-titeln, sedan AK-bältet

Sedan Fernando Flores utmaning till dig har ju både Frantz Slioa och Mohammad Babadivand gett sig in i hela det här “BMF”-tjafset, vem som egentligen är Sveriges motsvarighet till det som Nate Diaz och Jorge Masvidal fightades om i UFC. Vad tycker du om allt som händer nu på den svenska MMA-scenen?

– Det är vad det är, det är väl kul att det händer något liksom. Jag fokuserar på min grej och Fernando, de andra får göra vad fan de vill. Frantz bland annat kom ju ut med ett inlägg och började säga att han är BMF, han är bad som fan hit och dit. Men som jag skrev på Facebook, det var Fernando som stod där med lindade händer och det var inte han som drog sig ur 30 minuter innan fight.

I sitt inlägg på Instagram hade Frantz Slioa några välvalda ord till just Tobias Harila, som enligt honom är en “bluff” som endast gjort sig känd på MMA-scenen genom skitsnack och ojämna matcher mot “blåbär”.

View this post on Instagram

Fernando Flores är du glad att du fått lite mediatid nu? Enda anledningen att folk ens skriver om dig är för att AK gav dig chansen att möta mig! Det är enda anledningen till att folk vet vem du är!! Jag var väldigt sjuk hela fightweek vilket även AK varnade dig om och det blir värre när man klipper sista vikten. Det var därför dom föreslog en catchweight för att inte riskera matchen men du vägrade och nu springer du runt och kallar dig för Sveriges BMF . Jag gjorde mitt yttersta och klarade vikten men det kostade mig min hälsa och jag bad om ursäkt för det men tro inte att ja kommer att låta dig vara för det. Vår titelfight kommer att bli av på nästa AK gala och jag ska skola dig i MMA och avsluta dig fint så att du får återgå till att vara det du är van vid dvs en nobody! Om du nu är vad du påstår dig för att vara så ska du vilja möta den bästa och den bästa är JAG, så försök inte slingra dig ur och ta den enkla vägen och till något mycket mindre när det är jag som satt dig i den positionen. När jag är klar med dig så kommer jag även att avsluta Tobias ”bluffen” Harilla inom en minut som också har skrikit till sig ett namn genom att enbart möta blåbär. Jag borde inte ens nämna ditt namn då du egentligen inte gått en enda riktig mma match! Men som sagt jag skall skola dig oxå. @majdishammas se till att ha shuno redo för att slåss till nästa gala! @kimura.se @aftonbladet @mmanytt @mmaviking

A post shared by Frantz Slioa Palander (@frankietwotimes145) on

Något som Harila själv finner skrattretande av flera skäl.

– Han skriver att både jag och Fernando är nollor, att man ska vilja möta den bästa om man kallar sig för the baddest motherf*cker och att han är den bästa.. Men både jag och Fernando har ju utmanat Frantz, som vi anser är jävligt duktig. Jag ska inte ljuga om det, jag håller med – han är en jävligt duktig och komplett fighter. Men, han kvalificerar sig inte för att kunna kalla sig för BMF. För både jag och Fernando – som tydligen är nollor – har utmanat honom. Det är att ha bollar och vilja ta sig an en stor utmaning, menar Harila och fortsätter:

– Frantz har varit proffs sedan 2011. De första fyra åren mötte han ingen speciell. Det tog fyra år innan han började möta riktigt vasst motstånd. Jag har varit proffs i ett och ett halvt år och jag har varit skadad i snart ett år. Vi skiter i den tiden, jag har fortfarande gått sex proffsmatcher på ett och ett halvt år, avslutat alla mina vinster i första ronden och jag går redan ut och söker jävligt tufft motstånd. Jag har större bollar än vad han någonsin kommer ha. Plus att han har varit proffsfighter mer än dubbelt så länge som jag har tränat MMA. Det säger bara att jag är Sveriges Bad Boy. Fernando kvalificerar sig också för den titeln – så det är därför vi ska slåss om den. Vill Frantz möta mig eller Fernando efteråt så absolut. Men det blir inte om den här titeln – då blir det AK som får punga ut stålar alltså. Då ska jag ta AK:s bälte.

Frantz Slioa säger ju att han skulle avsluta dig inom en minut. Är det den matchen du vill ha efter att du mött Fernando Flores?

– Jag respekterar Fernando som fan och ser inte förbi honom – han är tuff och han är fett skön alltså. Jag vet inte riktigt vad som kommer därefter, men det känns rätt logiskt att möta Frantz – samtidigt som jag inte vill riskera att han drar sig ur i sista minuten. Men jag tror jag är villig att ta den risken. Jag tror Frantz är frustrerad över att han har så lite hype. Jag, som har varit proffs i ett och ett halvt år, har mer hype runt mig än vad han har – och jag tror det gör honom lite frustrerad. Jag hade mycket respekt för honom först, men så som han gick ut och så respektlös han var försvann den direkt.

Varför tror du att du har mer hype runtom dig än vad Frantz Slioa?

– Jag vet inte, han säger att jag har skrikit mig till det här men tydligen så gör jag någonting rätt som han inte gör. Han känner väl att han har gjort mer än mig i den här sporten, men ändå är det mig som fansen snackar om.

Förbereder sig med UFC-stjärnor – på toppgym i USA

Du är ju känd för att jiddra med dina motståndare. Men med Fernando Flores blir det ju lite annorlunda, eftersom man märker att ni har så pass stor respekt för varandra. Hur tänker du kring den biten inför er fight?

– Jag brukar jiddra lite, det är så jag är, men jag försöker göra det med glimten i ögat. Jag kanske är lite kaxig, men jag bara är så. Alla som känner mig vet att jag är så, jag jiddrar lite men gör det på skoj och jag gör det för att jag tycker det är roligt. Bad blood och så är inte riktigt min grej egentligen, men Frantz har gått in i den rollen så då är det så. Jag gillar det här med Fernando mycket mer, jag kan jiddra med honom också men det är bara med respekt alltså.

Hur ser du matchen mot Fernando Flores utspela sig?

– Jag har kollat lite på hans matcher nu och jag tror han har en stil som kommer passa mig. Jag tror både jag och Fernando kommer få visa upp våra bästa sidor. Det kommer bli brottning, det kommer bli grappling, han kommer säkert gå på submissions, det kommer bli slag, sparkar, knän – allting! Det kommer bli en underhållande match från start till slut. Men jag ska försöka avsluta honom på alla sätt jag kan, så fort jag kan, säger Harila med ett skratt och fortsätter:

– Jag tror jag kommer knocka honom. Jag tror han är lite för slarvig och att jag kommer pricka honom. Det säger jag bara för att det är vad jag ärligt tror kommer hända, inte för att vara respektlös liksom. Han är riktigt bra, han är en tuff jävel och han gör roliga matcher. Jag gillar hans stil och tycker han är skön som fan.


“Just nu vill jag bara in där i Cage Warriors, visa vad jag går för, knocka någon jävel, utmana de som har bältena och sedan säga, jag vill ha honom, honom och honom”


Fernando Flores har ju aldrig blivit avslutad – tror du det behövs lite extra för att få jobbet gjort den här gången? Du brukar ju stå för snabba knockar, men tror du att du kanske kommer behöva kliva in i lite djupare vatten den här gången?

– Det kan mycket väl hända. Jag kommer behöva vara beredd på det, för som du säger har Fernando aldrig blivit avslutad. Han stod för en riktigt underhållande match på Excellence FC 2, men blev också golvad två gånger i den fighten. Jag tror inte att han ställer sig upp om jag droppar honom. Men vi får se, jag tror det blir spännande. Han kommer få mig att visa mina bästa sidor och jag hoppas att det blir en lite längre match, iallafall två ronder eller så. Jag vill visa vad jag har jobbat på.

Vad är det du har jobbat på? Börjar du bli mer komplett?

– Jag grapplas och brottas typ bara nu, men underhåller min striking också så klart. Jag vet att jag har grejer att utveckla. Men jag vet också vad jag är riktigt bra på.

När julen är över och mellandagarna passerat berättar Tobias Harila att det träningen kommer steppas upp ytterligare. Då bär det nämligen av till Florida – för att träna med några under toppcoachen Henri Hooft tillsammans med några av världens högst rankade MMA-fighters.

– Det ska bli najs att åka tillbaka till USA och testa sig mot de grabbarna igen. Vi åker dit på nyår för att köra på Hard Knocks 365 – ett riktigt toppgym som vi varit på förut.

Cage Warriors i sikte – ute efter bälten och feta kontrakt

På FCR 6 kommer det ha gått ungefär 13 månader sedan Tobias Harilas senaste fight – en knockoutseger mot brasilianaren Carlos Eduardo de Azevedo. Sedan dess har han varit bokad för två matcher i Superior Challenge – som båda blivit inställda på grund av en seglivad handskada.

Är skadan verkligen läkt nu? Blir det tredje gången gillt?

– Handen känns faktiskt riktigt jävla bra. Jag kan slå hårt som fan med den och jag kan garantera att det är helt 100 nu. Tidigare har matcher bokats innan handen hunnit bli bra, nu är den bra. Jag skulle kunna gå match nu, förstår du? Jag sparras stenhårt med den. Nu ska jag bara komma i ordentlig matchform. Nu börjar man känna att det är riktigt kul igen, när man har båda händerna. Det är riktigt kul att vara tillbaka.

Du var nyligen på väg att återvända på underkortet för Superior Challenge 20 i december. Nu blir det istället huvudmatch på Fight Club Rush 6 framför hemmapubliken för en hypad match, med det här unika Bad Boy-bältet på spel. Hade du kunnat föreställa dig en så perfekt comeback? Och hur skönt kommer det kännas för dig att komma tillbaka på det här sättet?

– Nej men det här blir ju drömscenariot liksom. Det här blir helt perfekt, sedan vill jag in i Cage Warriors. Där bryr jag mig inte om vem jag möter, men är det utanför Cage Warriors vill jag ha någon med jävligt bra record och det. Men det här blir en sjukt fet comeback, istället för underkortet på Superior Challenge. Du kan ju hälsa Babak Ashti (Superior Challenges grundare, reds. anm.) att ska det bli någon nästa gång så får han lägga mig på huvudkortet, säger Harila med ett skratt.

Cage Warriors är en av Europas ledande MMA-organisationer, kända för att slussa många fighters vidare till UFC. Det var exempelvis där superstjärnan Conor McGregor erövrade dubbla mästarbälten innan han värvades till sportens finrum.

Enligt uppgifter finns ett intresse för Tobias Harila inom Cage Warriors, och om saker och ting gåt som han vill kan en övergång till topporganisationen vara nära.

– Just nu vill jag bara in där i Cage Warriors, visa vad jag går för, knocka någon jävel, utmana de som har bältena och sedan säga, jag vill ha honom, honom och honom. Ta bältet där och få något fett kontrakt.

Hur tänker du kring UFC i nuläget?

– Skulle UFC-chansen komma nu så skulle Jörgen Hamberg säga att nej Tobbe, du är inte redo än – ett litet tag till. Men jag skulle bara kolla på checken och säga f*ck that, let’s go! svarar han och skrattar.

Hur du något direkt meddelande till Fernando Flores innan vi rundar av?

– Bring your A-game, motherf*cker! Det här kommer bli dunder.

Slutligen måste jag fråga, Fernando Flores kallade ju sig ju för Sveriges “BMF” först … Är du villig att ge honom det just nu? Är det han som försvarar titeln och du som utmanar om bältet i er fight?

Harila funderar i några sekunder, tvekar och skrattar innan han svarar:

– Vi tar det när dagen kommer. Just nu är det vår titel, men då kommer den bli min.

Fernando “El Toro” Flores Tobias “Bad Intention” Harila möts i Bombardier Arena. Vinnaren får ett specialtillverkat “Sweden Bad Boy”-bälte av Fight Club Rush och varumärket Bad Boy. Foto: Stefan Romare-MMAnytt / [email protected]


LÄS MER: Sveriges “BMF” fick stora titelfighten inställd – utmanar Tobias Harila!

LÄS OCKSÅ: MMA-stjärnan Tobias Harila totalsågar Simon Sköld: “Hade dödat honom”


Fakta om Tobias Harila:

  • Ålder: 25.
  • Viktklass: Fjädervikt.
  • Professionellt matchfacit: 5-1 (samtliga vinster via T/KO i rond ett).
  • Klubb: Västerås Fight Club
  • Meriter: Mästare i Adrenalin Fight Nights (proffs), svensk och asiatisk mästare (A-klass) bland annat.
  • Aktuellt: Möter Fernando Flores om “Sweden Bad Boy”-bältet på Fight Club Rush 6 i Västerås den 29 februari.

Vem tror ni vinner Sweden Bad Boy-titeln på Fight Club Rush 6 – Tobias Harila eller Fernando Flores? Kommentera!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttTobias Harila

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...