Tobias "Bad Intention" Harila. Foto: Freja MMA

Bakslaget: Talangen missar Superior Challenge 20

✅ Skadehelvete sätter stopp för stjärnskottet: "Vore korkat att göra det igen"

Den svenske MMA-talangen Tobias Harila (5-1) missar Superior Challenge 20 i vinter. Det meddelar organisationen via ett pressmeddelande under onsdagen.

Anledningen är en handskada som hållit honom borta från buren sedan tidigt i år. När MMAnytt når Harila berättar han att handen känns bra och att han precis börjat sparras, men att han väljer att ta det säkra före det osäkra.

Läs mer: Stjärnan Tobias Harila totalsågar Simon Sköld: “Hade dödat honom”

Det stod dittills bara klart att Harila skulle delta på galan –  ingen motståndare var ännu inbokad för den unge svensken. Harila berättar att han från början inte tänkte gå ut med att han var klar för Superior innan han var säker på att skadan inte skulle påverka honom, men att det offentliggjordes ändå.

– Jag sa att vi skulle vänta med att boka in motståndare för Superior för att jag kanske i värsta fall skulle behöva ställa in matchen. Dock så har handen börjat kännas riktigt bra nu och jag körde faktiskt mitt första riktiga sparringpass i söndags med ordentliga slag. Däremot känns det mentalt att man inte vågar panga fullt ut och att man är lite försiktig, säger Harila till MMAnytt.

“Vore helt ärligt korkat”

Harila var tidigare i år bokad mot greken Giannis Michalopaulos på Superior Challenge 19 – men då tvingades han utgå från matchen p.g.a. samma skada.

– Det vore helt ärligt korkat om samma sak hände igen, säger Harila.

Harila gick nyligen ut på sociala medier och sade att han ville möta vinnaren i den kommande svenska titelfighten mellan Frantz Slioa och Fernando Flores. Det är dock inte aktuellt att boka in något möte över huvud taget just nu.

– Jag har ingenting inbokat så länge, och det är så jag vill ha det. Just nu vill jag bara sparras några veckor till och vänja mig vid att panga på mer och mer tills jag till slut inte tänker på det. Jag gör det i några veckor till och sen får vi se, avslutar Harila.

 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...