Foto: Ostrogonac Productions/MMAnytt

Talangens kaxiga utspel: “Simon Sköld är för kass”

✅ Tränaren: "Har svårt att se att Simon Sköld och hans manager skulle ha bollarna"

Tobias Harila är på jakt efter en tuff utmaning. Den stigande talangen har på kort tid samlat ihop ett professionellt matchfacit på 5-1 och blivit ett av de hetaste namnen på den svenska MMA-scenen. Nu vill “Bad Intention” möta någon som får honom att steppa upp och växa som fighter – och tränaren Jörgen Hamberg föreslår stjärnan Simon Sköld.

– Det tror jag vore en match många i Sverige skulle vilja se. Men jag har svårt att se att Simon och hans manager skulle ha bollarna för att ta den, säger Jörgen Hamberg till MMAnytt.


RELATERAT: Tobias Harila siktar mot stjärnorna: “Jag är Sveriges knockoutkung”


Tobias Harila: “Jag är jävligt mycket bättre än honom”

När MMAnytt intervjuar Harila får han höra vad Hamberg sagt.

Är en potentiell match mot Simon Sköld något som intresserar dig?

– Alltså… absolut, svarar Tobias Harila med ett skratt, innan han fortsätter:

– Jag skulle gärna möta Simon Sköld. Är det en match i Sverige så är det bara bättre med två svenskar. Då blir det dubbel hype – hans fanbase, min fanbase. Och Simon har fler matcher än mig och sådana där grejer. Jag skulle absolut kunna tänka mig att möta honom och det hade varit kul, det hade blivit en stor match. Men som jag sa tidigare, just nu är jag mer inne på motståndare som har bra records. Jag ska kolla på motståndarna och se att, “Shit, den där killen är fett bra.” Jag vill ha hypade namn. Simon har många av delarna, men han är inte min ultimata motståndare. Men det skulle vara en jävligt tung vinst för mig för att lyfta mitt namn här i Sverige, helt klart.


“Han är för kass, helt enkelt. Lite så känner jag. Han är ett bra namn och allt det där och jag hade absolut kunnat tänka mig att möta honom. Men jag personligen tror och tycker att jag är jävligt mycket bättre än honom.”

– Tobias Harila om Simon Sköld.


Om jag läser lite mellan raderna låter det som att du ser Simon Sköld som ett bra namn att besegra på grund av hypen, men att du inte ser honom som någon större utmaning. Har jag rätt eller fel?

– Exakt, du har helt rätt. Han är för kass, helt enkelt, säger Harila och börjar skratta igen. Lite så känner jag. Han är ett bra namn och allt det där och jag hade absolut kunnat tänka mig att möta honom. Men jag personligen tror och tycker att jag är jävligt mycket bättre än honom. Jag tror inte att alla svenska fans håller med, så jag hade gärna bevisat det för dem. Men för min egen del är det en stor utmaning jag är ute efter. Simon hade varit en perfekt match att klämma in däremellan för att hålla mig aktiv.

Vill ha en större utmaning: “Tror inte att Simon Sköld är den killen”

Harila är just nu Sveriges i särklass mest aktiva MMA-fighter på proffssidan. Sist han var aktuell knockade han sin mest erfarna motståndare hittills i form av brasilianaren Carlos Eduardo De Azevedo, på hemmagalan Fight Club Rush 4 i Västerås. Den matchen avgjordes snabbt i den första ronden – men trots den korta matchtiden bröt talangen handen. Av döma från hans tidigare matchschema lär det dock inte dröja länge innan han är tillbaka i buren, efter det att skadan har hunnit läka färdigt.

När Harila är redo att återvända vet han precis vad han är ute efter.

– Jag vill ha några motståndare som ger mig krig, utsätter mig för faror och får mig att växa som fighter. Och jag tror inte att Simon är den killen.

Hade du velat se en match mellan Tobias Harila och Simon Sköld? Kommentera!

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Svara