KLART: Då är UFC tillbaka på “Fight Island”

✔ Ny match för Alexander "The Mauler" Gustafsson?

Nu är det officiellt bekräftat att UFC återvänder till Yas Island – eller så kallade “Fight Island” – utanför Abu Dhabi i slutet av september. Den här gången ska fem event genomföras på ön, från den 26 september till och med den 24 oktober.

Först ut är UFC 253 som toppas av den efterlängtade titelmatchen mellan Israel Adesanya och Paulo Costa. Gala nummer fem är UFC 254, där Khabib Nurmagomedov ska försvara världstiteln mot Justin Gaethje.


LÄS MER: Khabib avslöjar stjärnspäckat matchkort för “årets bästa UFC-gala”


Via Twitter:

Alexander Gustafsson vill fightas igen “ganska snart”

Alla matchkort är långt ifrån klara för de fem “Fight Island”-galorna. Vi borde dock kunna räkna med att – som senast – få se ett flertal svenskar och andra fighters med nordiska anknytningar. Anledningen till att UFC anordnar eventen i Abu Dhabi är nämligen i första hand att lättare kunna flyga in atleter från andra länder än USA.

Vi vet redan att UFC pratar om att boka in den svenske megatalangen Khamzat Chimaev mot den brasilianske världssjuan Demian Maia.


LÄS MER: Khamzat Chimaev planeras möta UFC-världssjuan!


Dessutom har Sveriges mest meriterade UFC-fighter, Alexander “The Mauler” Gustafsson, sagt att han vill ha en ny match i tungvikt “ganska snart”. Gustafsson var en av svenskarna som senast gick match på UFC-ön – en upplevelse som han beskrivit som “unik”.


LÄS MER: Alexander Gustafsson stannar i tungvikt: “Slår stenhårt”


Som tidigare avslöjat förs även diskussioner om att låta stjärnskottet Guram Kutateladze göra sin UFC-debut på någon av galorna.


LÄS MER: Guram Kutateladze ryktas vara nära ett UFC-kontrakt!


Vidare har Sverige ett flera andra UFC-fighters som säkerligen står redo. Och som vi såg under den senaste vändan på “Fight Island” är det inte heller omöjligt att nya talanger ges möjligheten att debutera för den världsledande MMA-organisationen.

Håll utkik här på MMAnytt.se för senaste nytt!

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara