BEKRÄFTAT: Oscar De La Hoya möter UFC-legendaren Vitor Belfort

✔ Triller Fight Club matchar Vitor Belfort mot den åldrande boxningsstjärnan

48-åriga boxningsikonen Oscar De La Hoya är inbokad att möta den forne UFC-mästaren Vitor Belfort i boxningsringen.

Mötet kommer att vara en uppvisningsmatch och kommer att vara en del av en Triller Fight Club-gala, inplanerad 11 september i år. “The Phenom” Belfort postade en bild på Instagram där han bekräftade mötet och lovade sina fans att bjuda på en bra match.

 — Två legender kommer kollidera, skrev Belfort. Jag kommer att utnyttja detta GYLLENE tillfälle, lita på det! Nu kör vi!

De La Hoya vs Belfort är den senaste i raden av uppvisningsmatcher som sköljer över kampsportsvärlden. Det har kommit att bli en lukrativ affär för många inblandade, däribland arrangören Triller.

Triller står bakom Triller Fight Club som bland annat arrangerade den uppmärksammade uppvisningsmatchen mellan Mike Tyson och Roy Jones Jr i november 2020.

De följde upp galan i februari 2021 då de satte ihop Jake Paul vs Ben Askren, en proffsmatch som också drog rejäla tittarsiffror.HETAST JUST NU


Triller: Oscar De La Hoya vs Vitor Belfort

Belfort är en av MMA-världens främsta pionjärer och har spenderat i stort sett hela sin karriär i organisationer som PRIDE och UFC, både som tungviktare, lätt tungviktare och mellanviktare.

I början av 2004 vann han UFC-bältet i lätt tungvikt efter att mästaren Randy Couture fått en ögonskada bara 49 sekunder in i titelmatchen. Belfort kom att förlora bältet i sitt första titelförsvar mot just Couture.

Trots ytterligare tre titelchanser kom Belfort aldrig att vinna UFC-bältet igen. Han utannonserade sin pension från MMA efter en KO-förlust mot Lyoto Machida i maj 2018.

Matchen mot De La Hoya kommer dock inte att bli Belforts boxningsdebut då han gick en match i april 2006 och vann via KO i första ronden. Han var dock tilltänkt att äntra ringen redan i helgen under Triller Fight Club: Lopez vs Kambosos Jr.

Belfort skulle möta YouTube-stjärnan “Tarzann” men evenemanget har blivit framflyttat till 14 augusti.

“The Golden Boy” De La Hoya är i sin tur en av boxningsvärldens giganter. Han har vunnit elva världsmästartitlar i sex viktklasser och varit inblandad i några av sportens största matcher. Under en tid var han den fighter som sålt mest PPVs i historien, innan Manny Pacquiao och Floyd Mayweather Jr. slog hans rekord.

48-åriga De La Hoya pensionerade sig 2009 och har sedan dess ägnat sig åt att vara manager och promoter.

 

Är du intresserad av att se Belfort vs De La Hoya?

 

Kategorier
Senaste NyttVitor Belfort

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...