MMA-landslaget: Sverige skickar trupp till oceaniska mästerskapen

✅ Tre fighters åker för att representera Sverige i storturneringen

Mellan den 6-8 mars går Oceaniska mästerskapen i A-klass MMA av stapeln i Gold Coast, Australien. Sverige har blivit inbjudna av internationella MMA-förbundet (IMMAF) att skicka dit tre fighters för att tävla om medaljerna. Förutom de tre tävlande åker även Anders Ohlsson och Besam Yousef ned till mästerskapet.

Vill man följa matcherna kan man köpa ett streamingpaket på IMMAF.tv och matchordningen går att se på MyNextMatch.com.

Svenska truppen som skickas till oceaniska mästerskapen

Bezan Mahmudi (Atomvikt)

Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Den regerande världsmästaren i atomvikt Bezan Mahmudi från Allstars Training Center är först ut. Mahmudi tävlade tidigare i stråvikt och flugvikt men fann där ingen vidare lycka. När hon under senaste VM-turneringen i Bahrain bytte viktklass, blev det succé direkt.

Mahmudis grappling var alldeles för mycket för samtliga motståndare och hon stod på podiet som segrare i sin första turnering i viktklassen. När MMAnytt åkte till Arlanda för att prata med guldmedaljören sade hon att nästa steg var att försvara sin landslagsplats på SM.

På grund av för få deltagare fick hon aldrig möjligheten att göra detta.

Nina Back (Stråvikt)

Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Nästa fighter i truppen är trots sin ringa ålder en riktig veteran i IMMAF-sammanhang. 22-åriga Nina Back från Söders Fight Gym har tävlat på de flesta galorna internationellt – och tagit hem flera medaljer.

På EM i somras gick hon som vanligt till final, men tyvärr räckte det inte hela vägen. Det var hennes tredje internationella medalj.

Förhoppningen var att ta hem en medalj av den högsta valören på VM i vintras, tyvärr gick det inte vägen då hon åkte ut redan i första omgången.

Bianca Antman (Flugvikt)

Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Den sista fightern i truppen är en annan regerande världsmästare, också från Allstars Training Center: nämligen Bianca Antman.

Antman ställde i somras upp i EM och lottades mot en tuff finska. Svenskan fastnade för mycket i finskans game och fick inte riktigt till det. Hon var väldigt besviken efter uttåget och lovade att revanschera sig på VM.

Och som hon gjorde det. Thaiboxaren Antman använde brottningen för att ta sig vidare till finalen – där hon verkligen visade vilken kvalité hon håller i det stående gamet. När läget kom att strypa ut motståndaren från Nya Zeeland tog hon det.

Glädjevrålet efter matchen ekade i hela arenan.

För mer detaljerad information om Bezan, Nina och Bianca, kan ni klicka er vidare här.

Mer om MMA-landslaget

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara