Sadibou Sy inför återkomsten: “Kommer plocka isär den här killen”

✔ Möter farlig rysk striker

På torsdag den 29:e april återvänder den svensk-senegalesiske knockoutartisten Sadibou Sy (8-5-2) till PFL:s turnering och ställs mot den ryska strikern Nikolai Aleksakhin. Turneringsformatet är något som särskiljer PFL från många andra organisationer – och Sy kan vinna hela en miljon dollar om han vinner turneringen.

Sy har en meriterad bakgrund inom stående kampsport vilket understryks av faktumet att alla utom tre av hans segrar skett via knockout eller TKO i den första ronden. Hans underhållande fightingstil ledde till ett kontrakt med PFL där han vann imponerande segrar som även uppmärksammats av boxningslegendaren Mike Tyson.

Det har varit över ett år sedan Sy tävlade – och han är mer hungrig än någonsin.

– Det har varit tufft mentalt, säger han till MMAnytt.

– Allt som har försiggått och så har man inte fått göra det man verkligen brinner för. Så det har varit tufft, jag längtar så mycket!

Att Sy möter en fajter som precis som honom är en striker ser han som en extra kul utmaning.

– Jag är jättenöjd med matchningen. Jag tycker det ska bli kul att för första gången på länge få möta en fighter som kommer från en liknande bakgrund som mig, då han faktiskt… hans stryka är i det stående, så det ska bli riktigt kul.


HETAST JUST NU


Har tränat med svenske UFC-stjärnan inför matchen

Sy har bland annat tränat med den svensk-norske UFC-stjärnan Jack Hermansson inför mötet. Framför allt menar han att den träningen har hjälpt han i brottningsdelen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sadibou Sy (@sadibousy)

– De är jätteduktiga med brottningen, både Jack [Hermansson] och Martin [Hamlet] har en bakgrund som brottare från början, så de är jätteduktiga brottare och grapplers, det är där de nästan är starkast skulle jag säga.

– Men båda två håller ju på med MMA-fighters och har hållit på med MMA så pass länge så jag skulle inte kalla de för grapplers, de är MMA-fighters som har extremt mycket rutin och erfarenhet och så. Det är alltid kul att kunna ha fler med bra rutin och erfarenhet som kan hjälpa varandra och pusha varandra, så det är kul.

Inför matchen är Sys självförtroende på topp och det råder ingen tvekan om att han förväntar sig en vinst den 29 april.

 

– Jag ser inte ett krig alls…jag ser att jag kommer plocka isär den här killen.

 

Hur går det för Sadibou Sy mot Nikolai Aleksakhin?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...