Uppgifter: Nick Diaz erbjuden Khamzat Chimaev – inför sin comeback!

✔ Khamzat mer än sugen: "Jag vill se vem som är den riktiga gangstern"

Det ser ut som att det blir UFC-svensken Khamzat Chimaev som får chansen att välkomna Nick Diaz tillbaka till buren!

Enligt källor till MMAnytt så har UFC erbjudit matchen till Nick, men ännu har inga kontrakt blivit signerade. Tanken på en drabbning mellan Khamzat och Diaz kom först på tal under presskonferensen efter helgens UFC 261.

UFC-chefen Dana White bekräftade att Diaz och är redo för sin comeback och kommer bli erbjuden en match. White blev tillfrågad om det fanns en chans för Khamzat vs Diaz, något som UFC-chefen sa var möjligt.

Khamzat är mer än villig att möta Nick Diaz och går nu efter honom på bland annat sociala medier och i intervjuer.

 – Jag vill slåss med honom, sade Chimaev till MMA Junkie. Det kommer bli bra. Jag brukade titta på hans matcher när jag var liten, nu ska jag slåss med honom. Det är perfekt för mig. Jag gillar det. Jag vill se vem som är den riktiga gangstern.

Att möta Diaz vore en enorm möjlighet för Khamzat, till och med större än hans inställda match mot Leon Edwards. Trots att Nick varit borta från sporten sedan början av 2015 fortsätter han att vara en av UFC:s mest populära fighters.

 – Surprise surprise, Nick Diaz, jag är ute efter dig, skrev Khamzat på Instagram.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Khamzat Chimaev (@khamzat_chimaev)HETAST JUST NU


UFC: Khamzat Chimaev vs Nick Diaz

Khamzat har haft en mycket turbulent tid efter sina tre vinster i UFC. Han skrev modern UFC-historia med två rekordsnabba vinster i fjol och följde sedan upp med en knockout på 17 sekunder i september.

Han kom dock att drabbas av covid-19 och hans väg till toppen blev kantad av stora hinder. Det gick så långt att han utannonserade sin pension från sporten, ett uttalande han sedan kom att ta tillbaka.

Khamzat säger sig nu vara fullt frisk och kan träna som vanligt. Hans comeback till buren är inplanerad i augusti, vilket skulle betyda att han varit borta från oktagonen i närmare ett år. Han tar dock en paus från hårdträningen under Ramadan.

Det långa uppehållet har givit succésvensken mer motivation. Han har tagit sikte på mästarna i weltervikt- och mellanviktsklassen, men också sagt att han kan spöa lätt tungviktsmästaren Jan Blachowicz. Oavsett vem han möter så är “Borz” övertygad att han tar hem vinsten.

 – Jag hoppas kunna slåss i augusti, sade Khamzat. Jag sa det till Dana White igår. Han sa att han är redo att ge mig någon, och jag sa till honom: “Glöm inte bort mig. Jag kommer att döda alla”.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara