Streamade du Jake Paul vs Ben Askren illegalt? Då kan du vara i trubbel!

✔ "REN STÖLD!" ✔ Triller hotar med massiva bötesbelopp!

När Jake Paul mötte Ben Askren den 17:e april såldes 1,5 miljoner pay-per-views, åtminstone om man får tro Paul själv.

Sådana siffror är väldigt höga för nystartad fajt-organisationen Triller. Men precis som med flera andra sportevenemang var det även många fans som streamade galan olagligt.

Enligt Triller var det uppskattningsvis 2 miljoner fall av illegala streams och nu har företaget satt sina jurister på att ställa bovarna till svars. Triller går inte endast efter de som delade galan, utan även dem som tittade på matchen via otillåtna streams.

 — VPN-tjänster måste ge ut och lämna över alla aktuella IP-adresser för varje person som stal fajten, sade Matt St. Claire, Trillers antipirat-chef, till Reuters. Vi kommer kunna identifiera varenda person, VPN eller inte, eftersom varje stream har ett unikt fingeravtryck i sitt innehåll.


HETAST JUST NU


Bötessumman kan bli upp till 1,2 miljoner kronor

Enligt amerikansk lag kan brott mot upphovsrätten ge böter på upp till 150,000 dollar (cirka 1,2 miljoner kronor). Triller säger att man kommer att försöka få ut maxbeloppet i varje enskilt fall.

– Vi gör de här åtgärderna för att det är en ren stöld. Det är inte annorlunda än att gå in i en butik och stjäla ett datorspel från hyllan.

För de som känner på sig att de ligger farozonen erbjuder nu Triller en väg ut. Företaget har utlyst en benådningsperiod, vilket innebär att alla fans som streamade galan olagligt kan gå in på deras hemsida och betala galans ursprungspris på 49,99 dollar (424 kronor.) I sådana fall kommer man slippa betala någon bötessumma.

Triller är inte den enda fajtorganisationen som går hårt åt otillåtna streams. UFC-bossen Dana White har tidigare sagt att organisationen använder sig av övervakning och telefonavlyssning för att sätta dit illegala streamers.

Inför UFC 257 hotade han alla som tänkte strömma galan illegalt och sade bland annat att han såg fram emot tårar och böner från de han fångar.

 

Såg du Jake Paul vs Ben Askren-galan?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Jake PaulSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...