Khamzat Chimaev flög till Irland för att slå McGregor – stoppades av polis

✔ Den vilda historien: satt häktad på Irland ✔ "Ärligt talat, jag ville slå ned honom"

Khamzat Chimaev har ett förflutet med den före detta dubbelmästaren Conor McGregor, men på ett minst sagt besynnerligt sätt.

Med hela världens ögon på sig så berättar Chimaev hur han 2018 åkte till Irland för att söka upp McGregor och slå ned honom. Anledningen var att McGregor bland annat talat illa om lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och UFC-fightern Zubaira Tukhugov.

 – På den tiden tävlade jag som amatör eller hade proffsrekord på typ 1-0, sa Chimaev på ryska, transkriberat till engelska av MMAjunkie.

– Det var på den tiden då [McGregor] förolämpat Khabib och pratade om Zubaira (Tukhugov). Ingen visste vem jag var då. [McGregor] snackade även om en annan kille som också är tjetjensk. Jag kommer inte ihåg hans namn men [McGregor] påstod att han knockat honom i sparring.

– Jag bor väldigt nära [McGregor], så jag tänkte att jag skulle kunna (åka dit och) stöta på honom på gatan eller på gymmet och slå ned honom. Det är vad han förtjänar.


Relaterat:


Chimaev satt i häktet på Irland

Här tar historien en märklig vändning.

Chimaev påstår nämligen att han gjorde slag i saken och begav sig till Irland för att konfrontera McGregor. Han kom dock att bli stoppad på den irländska flygplatsen av för honom okända skäl.

När han väl fick möjligheten att fortsätta sin resa så kom han snabbt att bli stoppad en andra gång. Denna gång av uniformerad polis som skickade hem Chimaev till Sverige utan någon vidare förklaring. Detta till trots att han hade korrekta resedokument.

 – Jag landade på Irland och väntade på flygplatsen, sade Chimaev. Först stoppade de mig en stund och sedan sa de till mig att gå.

– När jag var på väg ut från flygplatsen så stoppade de mig igen. Den gången var de män i uniform, specialstyrkor. De sa till mig: “Du kan inte gå någonstans.” Men jag förstod inte vad de menade. Vid den tidpunkten var min engelska väldigt dålig.

Det är oklart exakt vad som fick polisen att reagera på Chimaev men det hela slutade i en fängelsecell. Sedan följde ytterligare en flygtur, denna gång hem till Sverige.

 – De körde mig till polisstationen och höll mig där i åtta timmar. Det höll inga förhör eller något, jag blev bara förvarad i en cell. Jag väntade i åtta eller nio timmar och gjorde både armhävningar och knäböj. De kom inte ens med mig mat.

– Efter ett tag sa de till mig: ”du måste åka tillbaka till Sverige” och sen sade de: ”vi tar dig tillbaka till flygplatsen där planet väntar på dig.” De tog mig sedan tillbaka till flygplatsen och skickade hem mig.

“Jag ville slå ned Conor McGregor”

Trots att Chimaevs försök till konfrontation misslyckades så hyser svensken fortfarande agg mot McGregor.

  – Ärligt talat, jag ville slå ned honom, sa Chimaev. Många trodde att jag åkte dit för att hjälpa [McGregor] att förbereda sig inför Khabib.. Jag åkte dit för att skydda vår stolthet och ära. Jag åkte dit för oss alla. Om det inte skulle ha skett så skulle jag kanske ha kastat… jag vet inte… något objekt…

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Conor McGregorKhamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...