Khamzat Chimaev skickar varning till Khabib: “Sliter sönder honom”

✔ Kadyrov riktar kritik mot Khabib - Khamzat stämmer in

UFC-svensken Khamzat Chimaev verkar inte ha ett gott öga för den forne lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. Det hela verkar dock vara tätt sammankopplat med Khamzats vänskap med den kontroversiella Tjetjenska ledaren Ramzan Kadyrov.

Kadyrov var nämligen en stor anhängare av Khabib tidigare, men det är något som ser ut att ha förändrats. Under en livesändning på sitt privata Instagram-konto så pratade nämligen Kadyrov om Khabib och kritiserade den dagestanska kämpen.

Enligt Kadyrov så är Khabib ett så kallat “UFC-projekt” och insinuerar att den forne lättviktsmästaren fått fördelaktiga matcher av organisationen. Ett annat tydligt tecken på att Khabib är ett “UFC-projekt” är att han inte gått ut till sina matcher med ryska eller dagestanska flaggan, menar Kadyrov.

 — UFC och Bellator har sina egna stjärnor, sade Ramzan Kadyrov. Titta på dessa stjärnor. Hur många matcher har de haft? Under vilken tid? Hur många matcher har de vägrat? Projekt är inte till för att misslyckas. De kommer överens och gör [matchfixning]. Khabib-projektet? Samma sak där. Han är en bra idrottsman. Men han är ett UFC-projekt, hundra procent ett projekt. Han har ett bra förhållande med Dana White och har haft bra matcher.

— Han vet själv att han är skapad av UFC. Om detta inte är fallet, varför har jag aldrig sett vår bror Khabib uppträda med Rysslands flagga eller Dagestans flagga? Han vet vad han gör. Han blev en mästare och undvek misstag. Faktum är att han är en UFC-skapelse. Jag tror att han skulle hålla med om det själv.HETAST JUST NU


Khamzat om Khabib: “Vi sliter sönder honom”

Kadyrov fortsatte att ifrågasätta Khabib och hans förmågor som atlet. Den kontroversiella ledaren säger sig villig att betala stora summor för att se Khabib tävla i hans egna MMA-organisation Absolute Championship Akhmat (ACA).

 — Naturligtvis, i [UFC] sliter han alla itu. Men frågan är, skulle han krossa alla i [ACA]? Jag är villig att betala vilken summa som helst till Khabib för att komma till ACA och se om han krossar någon. Jag är villig att betala honom mer än de gjorde i UFC om han tävlar i ACA mot några av våra fighters. Låt oss se vem som vinner.

Khamzat Chimaev har en väldigt nära relation till Kadyrov och har spenderat långa perioder hos ledaren. När Kadyrov höll sin utläggning om Khabib så var Khamzat en av dem som kommenterade.

  — Vi sliter sönder honom om han vill, skrev Khamzat på ryska när Kadyrov pratade om Khabib.

Khamzat har inte tävlat sedan september 2020 då han knockade Gerald Meerschaert på 17 sekunder. Sedan dess har han ställt in matcher mot topprankade Leon Edwards på grund av covid 19.

Under sin sjukdom utannonserade Khamzat sin pension från sporten, men Kadyrov var en av dem som övertalade honom att fortsätta. Nu siktar Khamzat på en retur till buren i augusti, men ännu är inget klart inför hans stundande comeback.

Khabib pensionerade sig efter sitt titelförsvar mot Justin Gaethje i oktober. Under helgens UFC 262 kommer hans lättviktsbälte att för första gången sedan 2018 att byta ägare.

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Khabib NurmagomedovKhamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...