Khamzat tar sikte på lätt tungvikt: “Jag kan spöa Jan Blachowicz”

✔ Viktklasser kommer inte vara ett problem för "Borz"

UFC-svensken Khamzat Chimaev har redan visat att han klarar av att tävla i mellanvikt och weltervikt, men han tror även att han skulle finna framgång i lätt tungviktsklassen.

I en intervju med ESPN berättar den 26-åriga Allstars-representanten hur han mäter sig med UFC:s toppskikt. Detta efter en storstilad entré med två rekordsnabba vinster i UFC i juli och en 17 sekunders-KO mot Gerald Meerschaert i september.

Tre snabba vinster i två viktklasser satte raketfart på hans MMA-karriär, men allt fick ett abrupt slut när han testade positivt för covid-19 i slutet av året. Hans toppmatch mot Leon Edwards ställdes in och det gick så långt att han utannonserade sin pension från sporten.

Khamzat kom dock att ta tillbaka chockbeskedet och säger sig nu vara fullt frisk från sjukdomen. “Borz” siktar på en retur till buren i september och säger sig redo att slåss i flera viktklasser. Han har redan utmanat welterviktsmästaren Kamaru Usman men säger nu att han kan spöa både mellanviktsmästaren Israel Adesanya och lätt tungviktskungen Jan Blachowicz.

 – För mig spelar det ingen roll, sade Chimaev. Två viktklasser väntar på mig, mellanvikt eller weltervikt. Jag kan slåss i lätt tungvikt också. Jag sparrar med killarna som är topp-10 i lätt tungvikt. Jag vill inte säga namnen på dessa killar, men de vet vad som händer när de sparras med mig.

– Jag kan spöa Blachowicz också. Israel [Adesanya] också. Han förlorade med brottning mot Blachowicz. Blachowicz är inte en brottare. Jag vet, jag har inte så många matcher, men jag vet vem jag är. Jag måste bara visa det. Nu är jag tillbaka. Ge mig någon, det spelar ingen roll vem. Jag tänker slåss med alla. När jag är frisk kommer jag att slåss mot alla. Det spelar ingen roll vem, [även] Brock Lesnar.

 

 

 


HETAST JUST NU


Khamzat tränar med Gustafsson och Latifi

Enligt Khamzat så kommer hans självförtroende från att träna med mycket större killar, som exempelvis de svenska UFC-stjärnorna Alexander Gustafsson och Ilir Latifi.

Medan andra UFC-fighters oftast inte tävlar mer än tre gånger på ett år säger Khamzat att han göra det på en dag.

– Om jag inte är skadad kan jag slåss tre eller fyra gånger på en dag. I gymmet sparrar vi med många killar och byter hela tiden. Mina sparringpartners väger mer än jag. Alex (Gustafsson) väger 100 kilo eller mer, kanske 110 kg. Jag sparras med de här killarna och om jag sparras med dessa monster så kommer jag att döda alla i min viktklass.

Innan det blir tal om några högre viktklasser måste dock Khamzat återvände till buren från sin sjukdom. En sak är dock säker, han är mer än motiverad att göra comeback och det verkar inte som viktklasser kommer att vara någon begränsning i framtiden.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara