SENASTE: Khamzat Chimaev vs. Leon Edwards ställs in – igen!

✔ Hårt bakslag för succésvensken!

Det står nu klart att matchen mellan succésvensken Khamzat Chimaev och topprankade Leon Edwards är inställd. Stockholmsbaserade “Borz” Chimaev och “Rocky” Edwards skulle ha mötts under UFC Fight Night 185 den 20 januari på Fight Island.

Mötet var en ombokning från december som också kom att ställas in efter att Edwards testat positivt för covid 19.

Ryktena om den inställda matchen började florera efter att UFC uppdaterat sin hemsida och avlägsnat matchen. Ännu har ingen anledning uppgetts till den inställda matchen eller om mötet kommer att bokas om på nytt.


HETAST JUST NU


UFC: Khamzat Chimaev vs Leon Edwards

Khamzat har på kort tid kommit att bli ett av de hetaste namnen i UFC. Den obesegrade svensken inledde sin UFC-karriär med två segrar på rekordtid och blev rejält hyllad av UFC-chefen Dana White som direkt fattade tycke för “Borz”.

Succén var ett faktum när han matchades mot MMA-veteranen Gerald Meerschaert och knockade honom på 17 sekunder. Trots sina tre matcher i UFC-oktagonen så har organisationen försökt att matcha honom mot topprankade fighters i både weltervikt och mellanvikt.

Lotten föll till slut på topprankade Edwards som har en vinstsvit på åtta raka vinster. Edwards har dock inte tävlat sedan juli 2019 och hotades med att avlägsnas från UFCs ranking om han inte accepterade matchen mot “Borz”.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara