Tufft nederlag för Allstars unge talang – Bernardo Sopai förlorar i Brave!

✔ Topprankad italienare visade sig vara för mycket för "The Lion King"

Den endast 20 år gamla Allstarstalangen Bernardo “The Lion King” Sopai gick nyligen sin tionde proffsmatch. Sopai återvände till Brave Combat Federation för att ta sig an Francesco Nuzzi – en av de hetaste bantamviktarna från Italien.

Sopai stötte på en del motstånd i den första ronden när italienaren kontrade en spark med ett slag som sänkte “The Lion King”. Det var dock lika mycket balans som kraft som gjorde så att Sopai hamnade på mattan och han återhämtade sig snabbt. Han hade dock svårt att hantera Nuzzis tempo och räckvidd vilket troligtvis is resulterade i att Sopai förlorade den första ronden.

I den andra ronden höjde Sopai tempot något och det var en jämn tillställning. Nuzzi fick dock även in flera fina kombinationer vilket jämnade till mittenronden. Det jämna tempot fortsatte i den tredje ronden där bägge fighters hade sina stunder. Sopai började ta igen mycket mot slutet av ronden men det var oklart om det räckte för att kamma hem en poängseger.

Efter tre hårt utkämpade ronder tilldelades Nuzzi segern via delat domslut.


HETAST JUST NU 


Spås lysande framtid

Sopai har sitt ursprung i Albanien men tränar nu till vardags i Stockholm på världskända Allstars Training Center. Den unge talangen gjorde sin professionella MMA-debut redan som 16-åring i juni 2016.

“The Lion King” tävlade främst på regionala MMA-organisationer i Balkan och samlade ihop ett matchfacit på 6-1. Sedan gjorde Sopai Sverigedebut på AK Fighting Championship 2 där han dominerade Darius Buda och vann via submission i den andra ronden.

Därefter gick Sopai sin första match i Brave och mötte Tariq Ismail – som var obesegrad inför mötet. Sopai glänste genom hela matchen och vann ett solklart enhälligt domslut efter full tid.

Trots nederlaget under Brave spås Sopai en lysande framtid av både lagkamrater och medier. Den unge svensk-albanen har gott om tid att återhämta sig från nederlaget och återvända till vinstkolumnen.

Vem borde Bernardo Sopai möta efter förlusten på Brave 49?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...