Fernando Flores om matchen mot Michel Ersoy: “Det här är den riktiga titelmatchen”

Umeåbon Fernando Flores lyckades inte få någon motståndare i sin vanliga viktklass inför Scandinavian Fight Nights. Istället hoppar han upp och tar sig an landsmannen Michel Ersoy, när organisationens första gala går av stapeln i morgon. 

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

“Får man ingen match så är det bara att gå upp,” säger han självsäkert.

Fernando Flores (2-1) är en av alla svenskar som går match när Scandinavian Fight Nights håller sin debutgala i Solnahallen i morgon kväll, då han tar sig an Michel Ersoy (5-2) i en fjäderviktsmatch.

32-åringen tävlar vanligen i bantamvikt, men då det inte gick att hitta någon motståndare valde han istället att hoppa upp en viktklass.

“Det är roligt att du tar upp det, för ingen annan har reagerat på det,” säger han i en exklusiv intervju med MMAnytt. “Jag fick ingen match i bantamvikt och jag ska egentligen vara där och fightas ju. Men får man ingen match så är det bara att gå upp.”

Är ändå längre än sin motståndare

Flores berättar att han till vardags väger mellan 69 och 70 kilo, vilket innebär att denna viktnedgång blev betydligt enklare än vanligt. Detta ser han som en fördel, och även om Ersoy är en naturlig fjäderviktare är det umeåbon som är den längre fightern.

“Jag vet inte hur mycket han tappar i vikt, men jag vet att jag är väldigt stark just nu,” säger han. “Det kan göra mycket att tappa de där extra kilona, göra en lite svagare. Nu är jag stark, trygg och allt känns bara riktigt bra. Han kanske är lite mer kompakt än mig, men jag är ändå längre än honom.”

Flores går ännu en gång match över sin vanliga viktklass. Foto: Micha Forssberg

Flores går ännu en gång match över sin vanliga viktklass. Foto: Micha Forssberg

“Vi har många kamper som aldrig syns”

“El toro” är väl medveten om att det är en tuff utmaning som väntar, och ser Ersoy som sin tuffaste matchning hittills i karriären. Samtidigt menar han att hans absolut tuffaste matcher sker bakom stängda dörrar – alltså sparringen med klubbkamraterna på Renyi.

“I tävlingssammanhang, ja,” svarar han på frågan om han ser Ersoy som sin svåraste motståndare hittills. “Men jag tränar ju mycket med David Häggström, Thomas Bäck, Charlie Janze, Viktor Gustavsson och massor av andra på klubben. Vi har många kamper som aldrig syns.”

Han fortsätter:

“Här uppe i Umeå kör vi på ganska mycket. Mycket brottning, sparring och tuffa pass.”

För – och nackdelar med hård sparring

Synen på hur lämpligt det är att sparras hårt inför match varierar bland många. Vissa klubbar stryker det helt under förberedelser, medan andra kör på. Skaderisken är förstås stor under sparring, men Flores menar på att det hjälper honom att känna sig beredd i så många olika situationer som möjligt inför sina matcher.

“Det finns för – och nackdelar,” menar han. “Jag vet att jag sparras ganska hårt och ibland funderar jag själv om det verkligen är så bra. Men när buren stängs så är det två män eller kvinnor som gör upp och jag känner att jag vill vara förberedd på allt som kan hända i vissa situationer. Därför gillar jag hård sparring. Men när matchen närmar sig kan man ju trappa ner lite på det för att slippa onödiga skador.”

“Jag blev så förbannad och besviken på mig själv att jag hade torskat, så jag ville bara gå in och fortsätta träna för att vinna. Tänk dig när du spelar TV-spel och misslyckas med en bana – du måste klara den va? Så jag ville bara nöta på, för jag ville verkligen inte förlora igen.”

– Fernando “El toro” Flores

“Jag har ett mål att fightas i Asien”

Efter att tidigare ha sysslat med bland annat fotboll och ishockey, kom “El toro” in relativt sent i kampsporten. Nu menar han att han är här för att se hur långt han kan ta det – och målet är att gå match i Asien.

“Jag har ett mål att fightas i Asien, det vore coolt,” berättar han. “Fightingen har kommit så mycket därifrån och jag gillar kulturen. Men skulle man hamna i någon större organisation i USA, så varför inte? Jag är här för att testa hur långt jag kan nå.” 

Karriären tog en vändning efter förlusten i debuten

Flores proffsdebut blev en tung förlust. Matchen, som gick i 70 kilo mot Robin Tuomi (1-1), avgjordes via ett jämn domslut och han kände själv att han egentligen borde ha vunnit – även om han medger att det hade kunnat gå åt vilket håll som helst.

Känslan efter förlusten liknar han med att förlora i ett TV-spel och menar att han blev manisk i sin träning för att inte förlora igen.

“Jag blev så förbannad och besviken på mig själv att jag hade torskat, så jag ville bara gå in och fortsätta träna för att vinna,” förklarar han. “Tänk dig när du spelar TV-spel och misslyckas med en bana – du måste klara den va? Så jag ville bara nöta på, för jag ville verkligen inte förlora igen.”

Flores förlorade visserligen sin professionella debut, men dessförinnan segrade han mot just Robin Tuomi (vänster) i amatör MMA-SM. Foto: Micha Forssberg

Flores förlorade visserligen sin professionella debut, men dessförinnan segrade han mot just Robin Tuomi (vänster) i amatör MMA-SM. Foto: Micha Forssberg

Drog av korsbandet i sin andra match – körde på ändå

Därefter har det dock gått mycket bättre, då han har kammat hem två raka vinster. Detta trots att han inför sin andra match drog av korsbandet – bara två veckor inpå matchen mot Martin Fouda (4-10-1).

“Sedan när jag fick gå en match i bantamvikt mot Martin Fouda drog jag av korsbandet två veckor innan matchen. Men då var jag så inställd på att inte backa ut så jag körde ändå, fast läkaren sa att det inte var någon idé.”

“Det är väl jag och Michel som går om titeln egentligen”

På galan i morgon kommer även Fouda gå match, då han gör upp om organisationens fjäderviktsbälte mot Mohammad Babadivand (4-0, 1 NC). Detta är intressant med tanke på att både Flores och Ersoy har vunnit mot Fouda.

“El toro” känner själv att det snarare är hans match som är den riktiga titelmatchen.

“Det är väl jag och Michel som går om titeln egentligen,” menar han. “Vi har ju vunnit mot Fouda bägge två. Jag vann mot honom i IRFA där han hade bältet och Ersoy vann ju i Superior. Man kan ju vinna bälten i olika galor men personligen tycker jag att det här är den riktiga titelmatchen, om man säger så. Men jag har ingenting mot Fouda, han är en krigare och tar många matcher. Om de två går om bältet så får de göra det.”

När han ombes förutspå avslutet på matchen mot Ersoy svarar han följande:

“Jag vinner i tredje ronden. Han är en tuff kille men jag tror att jag får in en submission.”

Foto: Mazdak Cavian

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtFernando FloresIntervjuNyheterRekommenderatRenyiSenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
2 Kommentarer
 • isyourboyari
  3 June 2016 at 10:03

  ¡Vamos!

 • Nils Albertsson
  4 June 2016 at 08:44

  Forza Umeå! Flores är grym!

 • Svara