MMAnytts läsare har sagt sitt – Omar Bouiche är årets svenska MMA-tränare

För några dagar sedan ville vi med hjälp av er läsare lyfta fram årets svenska MMA-tränare. Nu står resultatet i omröstningen klart: Omar Bouiche, huvudtränare på Pancrase Gym i Stockholm.

Nu när 2015 är passerat ville vi på MMAnytt passa på att lyfta fram olika personer och prestationer från året som utmärkt sig, genom att låta er läsare gå in och rösta. Senast startade vi en omröstning för att få fram årets svenska MMA-tränare.

Nu är omröstningen stängd och resultatet klart. Den tränare som fick flest röster var Omar Bouiche.

omar2

Omar Bouiche, årets svenska MMA-tränare enligt MMAnytts läsare.

Huvudtränare på Sveriges äldsta MMA-klubb

Bouiche grundade Stockholmsklubben Pancrase Gym år 1996 – Sveriges äldsta MMA-klubb. Efter en egen framgångsrik tävlingskarriär har han genom åren varit en engagerad och entusiastisk ledare, som lagt ner timmar efter timmar på att fostra Sveriges nya talanger och coacha några av Sveriges bästa fighters.

Omar coacher den obesegrade talangen Karl Albrektsson (4-0) på IRFA 5.

Bouiche coacher den obesegrade talangen Karl Albrektsson (4-0) på IRFA 5.

Han är en högt skattad tränare med bakgrund i flera olika kampsporter. På Pancrase Gym är han med och tränar nybörjare och motionärer, liksom mer avancerade proffsfighters och andra tävlande. I dagsläget håller UFC-fightern Magnus “Jycken” Cedenblad (13-4), veteranen Diego Gonzalez (18-11, 1 NC) och den obesegrade talangen Oliver Enkamp (4-0) till på klubben, för att nämna några.

Joakim Engberg fick näst flest röster

Den tränare som fick näst flest röster i den jämna omröstningen, var GBG MMA:s huvudtränare Joakim Engberg. Engberg har flerårig erfarenhet inom sporten både som tränare och proffsfighter. Han stod bland annat i hörnan när Sverige fick sin allra första UFC-vinst, då Per Eklund (14-5-1) ströp ut Samy Schiavo (10-6) hösten 2008.

Joakim Engberg var ett populärt alternativ, som fick näst flest röster.

Joakim Engberg var ett populärt alternativ, som fick näst flest röster.

Genom åren har även namn som Alistair Overeem (40-14, 1 NC), Hamid “Akira” Corassani (12-6, 1 NC) och Sirwan Kakai (12-3) lagt sin träning på klubben.

Fullständiga resultat från omröstningen

Givetvis förtjänar alla eldsjälar som lägger ner sin tid och möda till svensk MMA en stor eloge, även om alla inte kunde vara med i denna omröstning. Vi lämnade dock ett alternativ att rösta på “annan,” där läsarna kunde kommentera vem de röstade på. En del ville exempelvis se Malik Arash Mawlay, från Malmö Muay Thai, på listan.

Här kan ni se de slutliga resultaten i omröstningen:

Omar Bouiche (Pancrase Gym) – 366 röster
Joakim Engberg (GBG MMA) – 305 röster
Annan – 107 röster
Hamid “Akira” Corassani (Redline Training Center) – 87 röster
Alan Raouf (Nacka Dojo) – 80 röster
Andreas Michael (Allstars Training Center) – 74 röster
August Wallén (Gladius MMA) – 43 röster
Robert Sundel (Frontier MMA Academy) – 37 röster

Totalt medverkade 1099 personer i omröstningen.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
ExklusivtNyheterPancrase GymSenaste NyttSvenska NyheterZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...