Alexander Gustafsson till MMAnytt: “DC håller i mitt bälte”

? VIDEO+TEXT ✅ Exklusiv intervju med Alexander "The Mauler" Gustafsson ✅ Tror att Daniel Cormier är klar i den lätta tungvikten ✅ Hånet: "Han är lika lång som han är bred"

Under onsdagen fick MMAnytt äran att intervjua Sveriges största MMA-stjärna – Alexander Gustafsson, efter att ha bevakat ett träningspass på Allstars Training Center i Stockholm.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Gustafsson är på jakt efter en tredje chans på bältet efter att tidigare ha förlorat två jämna titelmatcher mot Jon Jones och Daniel Cormier efter spännande krig. Men trots att svensken är rankad etta i UFC:s lätta tungviktsdivision och dessutom står med två raka segrar i ryggen, så är det inte så lätt som man hade kunnat tro att få den möjligheten som han, rent sportsligt sett, har gjort sig förtjänt av…

Den regerande mästaren Cormier vann nämligen titeln även i tungvikt nyligen – och “The Mauler” tror att han är där för att stanna. “DC:s” hintar om att försvara det lätta tungviktsbältet mot Mauricio “Shogun” Rua – om inte Gustafsson gör något spektakulärt härnäst – tror svensken bara är tomma ord för att jävlas.

 – Han är lika lång som han är bred, säger Gustafsson, som tror att Cormier bara vill hålla kvar i de båda UFC-bältena för att kunna pensionera sig som dubbelmästare.

Alexander Gustafsson knockade senast Glover Teixeira efter en dominant insats i maj förra året. Men mästaren Daniel Cormier verkar fortfarande inte vara särskilt sugen på en returmatch mot svensken. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Cormiers framtid är för närvarande rätt oviss, men klart står iallafall att han kommer att försvara tungviktstiteln mot WWE-stjärnan Brock Lesnar i början av nästa år. Om det blir något försvar av det andra bältet innan dess får helt enkelt tiden utvisa.

Röran kring titelbilden är dock inte vad Gustafsson fokuserar på i första hand just nu. Den fjärde augusti väntar nämligen en annan tuff fight på UFC 227 i Los Angeles, där han kommer ta sig an nummer 2-rankade Volkan Oezdemir i vad som blir svenskens första match på över ett år.

 – Formen är riktigt bra. Den är bättre än någonsin, där jag ska vara och jag är sugen, säger Gustafsson och fortsätter:

 – Ett år [borta från buren] är för länge – jag är sugen och jag är motiverad.

Alexander “The Mauler” Gustafsson på hemmaklubben Allstars Training Center i Stockholm. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Om Gustafsson får igenom sitt drömscenario i matchen så knockar han Oezdemir med en uppercut. Och att det blir en strikingmatch – om inte Gustafsson själv väljer att brottas – känner sig svensken säker på.

 – [Oezdemir] slår stenhårt – men det är allt han har.

Kolla in hela intervjun i videon!

Exklusiv intervju med Alexander "The Mauler" Gustafsson | UFC 227

"DC HÅLLER I MITT BÄLTE" ??MMAnytt fick äran att ta ett snack med Sveriges största MMA-stjärna – Alexander "The Mauler" Gustafsson – som gör sig redo för att möta topprankade Volkan Oezdemir på #UFC227 i LA den fjärde augusti. ????"The Mauler" vägrar tro på att dubbelmästaren Daniel Cormier planerar ett titelförsvar i lätt tungvikt innan Brock Lesnar-matchen. – Han är lika lång som han är bred, säger Gustafsson. ??Kolla in den exklusiva intervjun i videon nedan! ???

Publicerat av MMAnytt.se Onsdag 18 juli 2018

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara