Amir Malekpour efter vinsten på EM: “Kände blodsmak i munnen”

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Exklusiva intervjuer med Sveriges representanter efter avancemanget i MMA-EM ✅ Amir Malekpour, Robin Roos och Alexander Lindgren dominerade

Dag två av IMMAF European Championship 2018 – amatör-EM i MMA är i historieböckerna. Med facit i hand kan man konstatera att hälften av de svenska atleterna som tävlade gick vidare.

Amir Malekpour från Pancrase Gym gick ut stenhårt i sin match i preliminäromgången i fjäderviktsturneringen. Han låste in en giljotin i första ronden och motståndaren såg ut att klappa – men domaren bröt inte. Malekpour var inställd på seger i första ronden och blev trött efter att ha gett allt för att avsluta i första.


“Jag tyckte att han klappade i första ronden för en giljotin, jag försökte justera mitt grepp men blev trött i armen. Jag hörde honom snarka och giljotinen satt – men jag hade inte drivet att avsluta.” sade Malekpour efter matchen.

“Märkte att han inte ville stå upp med mig och han ramlade bara på rumpan, han försökte inte ens ta ned mig” fortsatte han. “Det kom mycket blod från hans ansikte och jag fick mycket på mig – det smakade och luktade blod.”

Om motståndaren Gerard Corr från Nordirland hade Malekpour inte mycket att säga förutom att gameplanen är densamma som första matchen – och målet är att vinna. Nordirländaren gick direkt till kvartsfinal och har alltså inte tävlat än i årets upplaga av EM.


LÄS MER: Tre svenskar imponerar stort – går vidare i EM!


Robin Roos: “Hade roligt som fan inne i buren”

En annan av tre de som gick vidare var Robin Roos från Västerås Fight Club som i preliminärrundan fullständigt körde över motståndaren John Byrne från Irland.


“Det kändes skitbra där inne” sade Roos till MMAnytt efter matchen. “Ska möta Luxemburg imorgon så kommer bli bra som fan säkert ännu en rolig match!”

I kvartsfinalen tar han sig an en imponerande fighter från Luxemburg vid namn Yann Liasse som i öppningsomgången inte behövde mer än 50 sekunder för att sänka sin motståndare efter flera snygga sparkar och knän mot kroppen. Det är ett vapen som Roos får se upp med under matchen.

Alexander Lindgren: “Grymt att få ett avslut”

Alexander Lindgren från Samurang var sist ut i startfältet för Sverige idag. Han tog sig an Daniel Petrov från Bulgarien och det var tydligt övertag i storlek – vilket Lindgren använde till sin fördel genom att vara mycket aggressiv.

Hans långa armar gjorde att bulgaren nästan fastnade i flera lås, innan han Lindgren till slut avslutade honom via TKO.


“Det kändes riktigt bra. Kändes som att jag hade bra kontroll och det är alltid grymt att få ett avslut” sade Lindgren till MMAnytt efter matchen.

I kvartsfinalen ställs Lindgren mot Dario Bellandi från Italien som är direktseedad in i kvartsfinalrundan. Imorgon startar kvartsfinalerna och det är nu dags för damerna att göra entré. Första matchen drar igång 10.00 då Nina Back från Söders Fight Gym tar sig an Deirdre Fitzpatrick från Irland, totalt blir det tolv matcher med svenska deltagare!

Ni kan se samtliga kvartsfinalsmatchningar här.

Surfa in på IMMAF.tv och prenumerera på IMMAF Euro 2018 och heja fram Sverige tillsammans med oss på MMAnytt!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtMMA-landslagetSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara