Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Managern om Jones vs Gustafsson 2: “Dags att ge fansen vad de vill ha”

✅ The Maulers agent till MMAnytt: "Dags att ta reda på vem som verkligen är bäst" ✅ Vill se Jones vs Gustafsson 2 härnäst

När det stod klart att UFC-stjärnan Jon Jones är fri att återvända till buren redan i slutet av oktober, dröjde det inte länge innan den svenske rivalen Alexander Gustafsson kom ut med en formell utmaning. Gustafsson, som är rankad etta i den lätta tungviktsdivisionen, är nu ute efter revansch – fem år efter deras legendariska titelmatch på UFC 165 i Toronto.


LÄS MER: Alexander Gustafsson utmanar Jon Jones!


MMAnytts Damon Martin tog kontakt med “The Maulers” manager, Nima Safapour, som hade följande att säga om Jones vs Gustafsson 2 (översatt från MMAnytt.com):

“Fansen har väntat i flera år för att få se returmötet från tidernas bästa UFC-match. Det är dags att ge fansen vad de vill ha. Jones och Alex är redo och villiga. Det är dags att ta reda på vem som verkligen är bäst.”

Jon Jones besegrade Alexander Gustafsson via enhälligt domslut, men det var knappast en ensidig match. Tvärtom Gav “The Mauler” den dåvarande mästaren sin tuffaste match någonsin i vad som var ett spännande och blodigt krig. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Kan Jones vs Gustafsson 2 bli huvudmatchen på UFC 230?

Många har spekulerat kring om inte Jones vs Gustafsson 2 kommer att bli huvudattraktionen på UFC 230 i Madison Square Garden. Inte minst Kenny “Starfighter” Lindberg i MMAnytt-podden.

Galan äger rum den tredje november och något huvudevent har ännu inte presenterats. Jones är en av få tillgängliga stjärnor och det finns inte många andra logiska alternativ för honom än en returmatch mot Gustafsson i nuläget. I synnerhet inte med tanke på att dubbelmästaren och ärkerivalen Daniel Cormier tycks prioritera en titelmatch i tungvikt mot WWE-stjärnan Brock Lesnar framför en tredje hatmatch mot Jones.

UFC:s vd Dana White hävdar dock med 100 procents säkerhet att Jones inte kommer att göra comeback på storgalan i New York. Det sa han omedelbart efter nyheten om “Bones” avstängning, likväl som under torsdagskvällens presskonferens. Istället menar han att Jones kommer att fightas först i början av nästa år, men som de flesta MMA-fansen känner till bör man ofta ta Whites uttalanden med en nypa salt och ifrågasätta sanningshalten.

Fråga Georges St-Pierre om den saken.

UFC-bossen Dana White dementerar ryktena om Jon Jones comeback på UFC 230. Han menar att “Bones” inte kommer att fightas förens efter årsskiftet. Foto: Vince Cachero/MMAnytt

Ohmbet: Här är oddsen för Jones vs Gustafsson 2

Matchen må inte vara officiell, men mot bakgrund av alla rykten så har MMAnytts samarbetspartner Ohmbet släppt oddsen för Jones vs. Gustafsson 2 på UFC 230.

Oddsmakarna har Gustafsson som tydlig underdog med oddset 3.00 – alltså tre gånger pengarna vid vinst. Jones är favorit och en seger för honom ger 1.43 gånger pengarna.

Detta innebär med andra ord att du som bettar 1000 kronor på Gustafsson vinner hela 3000 kronor om svensken får revansch. Samma insats på Jones ger 1430 kronor om han besegrar ”The Mauler” igen. Då matchen inte är officiellt bekräftad återbetalas insatsen om de inte möts den tredje november.

Är du ny hos Ohmbet? Öppna ett konto på bettingsidan med världens bästa UFC-odds – så får du 100 procents välkomstbonus på första insättningen!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara