Robin Roos om Adam Westlund och rivalklubben: “Löjligt”

✅ Ger svar på tal: "Jiddrar mycket ..."

I december 2017 tog Västerås-talangen Robin Roos SM-guld i welterviktens A-klass, vilket gav honom en plats i det svenska MMA-landslaget.

Tre år tidigare var det Gävles Adam Westlund som hamnade högst upp på pallen. Och när Westlund – efter ett par längre skadeuppehåll – skulle göra comeback, så byggdes en spännande superfight upp mot Roos.

Det var på Fight Club Rush 3 i augusti 2018 som de två skulle mötas i buren i Västerås. Matchen började snabbt få hype och blev något som många MMA-fans såg fram emot. Men kort innan galan kom det tråkiga beskedet att hemmafightern “Pretty Boy” hade dragit sig ur.

– Jag vart sjuk. Jag hade varit sjuk i säkert någon vecka där, alltså typ öroninflammationaktigt. Jag sa det till Jörgen Hamberg (Roos huvudtränare, reds. anm.), vi snackade lite och sådär – men vill höll på det lite in i det sista, säger Robin Roos i en stor intervju med MMAnytts Ashah Tafari (via Fight Club Rush).

Robin Roos: “Mådde allmänt skit”

Roos förklarar att han hoppades på att ändå kunna fightas, men att feber inte blev bättre. Med tanke på att han går ner en del i vikt inför sina matcher – och att det här dessutom var på hans hemmaplan – så beslöt han sig för att hoppa av.

– Jag mådde allmänt skit liksom och jag “cuttar” mycket vikt. Att göra det med feber – det är inte optimalt, säger han och fortsätter:

– Jag vill inte prestera dåligt, gå ut och göra en dålig match och sedan skylla det på någonting. Det är inte min grej. Då hoppar jag hellre av isåfall. Så det var väl det som hände egentligen.

Robin Roos (vänster) och Adam Westlund (höger). Foto: Stefan Romare-MMAnytt / Söders Fight Gym

“Om de vill göra sig lustiga, då får de göra det”

I takt med att rivaliteten bubblat upp mellan Västerås Fight Club och Söders Fight Gym, så har Westlund och hans team gjort sig lite lustiga över Roos avhopp från matchen.

Vad tänker du när du hör sådant från dem?

– Nej men det är fett löjligt. De vet själv, alltså kolla på mitt record, kolla på vad jag har gjort, kolla hur jag är tränad – det är inte så att jag backar för matcher. Det gör jag aldrig. Så de vet. Om de vill göra sig lustiga, då får de göra det, men alla som vet någonting – de vet redan att jag är en fighter “to be reckoned with.”

Roos fortsätter:

– Den där matchen, den har varit bokad igen som du vet också och den vart inte av då. Vi sa direkt att här har vi en ny chans (på Fight Club Rush 5, reds. anm.), men då ville de inte göra det av någon annan anledning. Som sagt, de vet mycket väl att jag är redo att slåss. Det är inte det som är grejen liksom. De jiddrar mycket om vikt hit och vikt dit. Jag tävlar i 77 kilo, det är så det jämt har varit. De vill jiddra om några andra vikter hit och dit. Det är mycket fram och tillbaka med det där.

Har ingen lust att “snacka skit” om Adam Westlund

Ombokningen som Roos nämner var på Galan – Lord of the Cage i Gävle i våras, där han planerades möta Westlund i huvudeventet under proffsregler.

Denna gång var dock Westlund tvungen att lämna återbud – vilket kom ut under fight week. Anledningen var en otäck skrevskada, som han tre veckor tidigare hade ådragit sig i träning. När han gav beskedet skojade han först om att han hade blivit “skitförkyld,” som en liten pik mot Roos.

Roos känner dock inget behov av att “snacka skit” om Westlund.

– Den matchen var ju, som du säger, väldigt hypad. Det var roligt, jag var taggad som fan och skulle få gå min andra proffsfight. Det var roligt för mig för jag ville göra det på deras hemmagala, det var ju hur roligt som helst att få gå in där och köra. Sedan att det blev som det blev, vad ska jag göra liksom? Men jag kommer inte sitta och snacka skit om någon som drar sig ur en match. Om han säger att han har skadat sig så har han skadat sig – jag antar det. Det är som det är, vad fan ska man göra? Vi erbjöd honom som sagt samma deal som jag hade fått, för en fight här i Västerås och det vart inget, så som jag har förstått det och vad jag har hört från folk som har kontakt med dem. Vad fan ska man göra? frågar sig Roos.


LÄS MER: Totalsågar rivalklubben: “Har backat ur – anledningen är ruskigt pinsam!”

LÄS OCKSÅ: Gymkriget fortsätter – svarar efter syrliga hånet: “Han ljuger!”


“Har en rolig stil att se på och folk vill se mig slåss”

Efter alla försök att få till matchen, allt snack mellan teamen och all drama som har varit – så vore matchen mellan Roos och Westlund onekligen fortfarande stor – kanske ännu större nu – om den bokades för en tredje gång.

Västeråsaren bryr sig dock inte nämnvärt. Roos är redo att möta vem som helst, menar han.

– Ska jag möta någon som har hög hype, det är väl skitbra för mig? Det kommer bara sätta upp min “stock” högre liksom. Men det är inte så att jag går och tänker på det där. Blir det en match mot honom, då blir det en match mot honom. Blir det en match mot någon annan, då blir det så. Jag har flera matcher – det kommer alltid finnas matcher för mig. Jag har en rolig stil att se på och folk vill se mig slåss, säger han.

Går huvudmatch på Fight Club Rush 5

Robin Roos, numera 2-1 som proffs, gör sig för närvarande redo för en huvudmatch på Fight Club Rush 5, som äger rum i Bombardier Arena i Västerås den 31 augusti. Där ställs han mot den obesegrade finnen Henri Lintula, som kommer in med tre raka segrar i ryggen.

Vad vet du om honom?

– Helt ärligt vet jag ingenting om honom. Jag har inte ens kollat upp honom, ingenting. Jag antar som alltid att det kommer bli en bra match. Folk kommer ge sitt allt, jag kommer köra mitt game så kommer vi få avsluta honom som vi har gjort med de andra. Det är min “approach,” helt enkelt.

Att Fight Club Rush har valt att ha Roos i huvudmatchen tycker han är helt rätt.

– Det betyder mycket, det är klart. Det är ju hemmaplan och hela den delen, så det kommer bli roligt. Jag vet att jag drar mycket folk när jag kör, så jag tror att det är rätt planerat om man säger så, säger Roos som avslutar med att utlova “bomber som slängs och jävligt hårda sparkar” i matchen mot Lintula.


RELATERAT: Efter succén: Ashah & Johan kommenterar storgalan FCR 5!


Kolla in hela intervjun med Robin Roos i spelaren ovan! Delen om Adam Westlund startar 16 minuter och 36 sekunder in i videon.

Biljetter till Fight Club Rush 5 hittar du här (pris från 275 kr). Vill du istället streama galan live online sänds allt via pay-per-view (pris: 99 kr).

Kategorier
ExklusivtRobin RoosSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...