MMAnytt-podden #26 - Gästas av Sadibou Sy och Pannie ''Banzai'' Kianzad! 🇸🇪️Ställ dina frågor till två av Sveriges största MMA-stjärnor!🇸🇪️

Publicerat av MMAnytt.se Måndag 10 september 2018

Sadibou Sy tävlade med 30 procents synförmåga: “Tänkte inte på det”

✅ Nu har den svenske mellanviktaren fått hjälp: "Har hjälpt mig extremt mycket"

Den svenske mellanviktaren Sadibou Sy (7-3) är högaktuell med sitt kommande möte med Bruno Santos (18-2) i kvartsfinalen av PFL:s miljonturnering.

Relaterat: Sadibou Sy vidare till kvartsfinal via imponerande KNOCKOUT!

Något som inte alla känner till om Sy är att han länge har kämpat med kronisk ögoninflammation, som tidigare under karriären har begränsat hans synförmåga med så mycket som 80 %.

Men i början på förra året fick han ett par linser som sedan dess förbättrat situationen avsevärt. Det berättar han i det senaste avsnittet av MMAnytt-podden.

– Jag hade 20-30 % syn fram tills i februari förra året, 2017. Då fick jag linser som gjorde att jag fick 70 % synförmåga, som jag har kunnat tävla med. Sedan dess har utvecklingen varit enorm och linserna har hjälpt mig extremt mycket. Det är inga problem med ögonen längre, faktiskt, säger Sy.

“Fan, du borde kanske skaffa glasögon?”

Sy påpekar samtidigt att den tidigare kraftigt nedsatta synförmågan inte påverkade honom särskilt mycket.

– Jag tänkte faktiskt inte på att jag hade problem med ögonen förrän jag typ skulle skriva ett SMS på telefonen och höll den så pass nära att någon sa till mig att “Fan, du kanske borde skaffa glasögon?. Det var inget jag alls gick runt och tänkte på. Det var så när jag började och nu har det blivit bättre, säger Sy.

– Det är det enda sättet jag kan förklara det på – jag valde att inte låta det stoppa mig från att jaga mina drömmar, avslutar han.

Sadibou Sy möter Bruno Santos i Washington DC den 20 oktober. Lyssna till hela intervjun med Sy i spelaren ovan!

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara