Storturneringen i Australien drar igång – guldjakten startar för Sverige

✔ Flera starka guldkandidater på plats

Idag drar tävlingarna igång för IMMAF Oceanic Open Championships 2020 i Tallebudgera Leisure Center. Tre svenskar har bjudits in att delta i turneringen och samtliga hittar vi på damsidan. Sverige skickar två regerande världsmästare och en ung, men mycket rutinerad fighter.

För Sveriges del är det inga matcher förr ens på lördagen då semifinalerna drar igång. Matcherna går att följa på plattformen IMMAF.tv, för en mindre prenumerationskostnad. Finalerna visas gratis.

För detaljerad information om deltagare och matchupplägg skapar man ett konto på MyNextMatch.com.

Turneringen drar igång klockan halv elva lokal tid, vilket innebär halv två på natten i Sverige.

Besam Yousef, Nina Back, Bezan Mahmudi, Bianca Antman och Anders Ohlsson

Läs mer om deltagarna HÄR!

Här är svenska landslaget som tävlar om medaljerna

Atomvikt: Bezan Mahmudi

Den regerande världsmästaren Bezan Mahmudi från Allstars Training Center är en av de tre inbjudna till Guldkusten i Australien. Då viktklassen endast innehåller tre fighters har Mahmudi gått vidare till final.

Hennes motståndare blir antingen den rutinerade polskan Magdalena Czaban eller hemmafightern Courtney Gray.

Stråvikt: Nina Back

Trots sin ringa ålder är Nina Back från Söders Fight Gym en riktig veteran i IMMAF-sammanhang. Under karriären har hon samlat på sig flera silvermedaljer i internationella turneringar, och har även vunnit SM.

Back kliver in i turneringen i semifinalen och får riktigt tuff lottning. Hon tar sig an den rutinerade finskan Jenna Horto. Horto har tidigare tävlat i atomvikt, där hon blev utslagen av Mahmudi under VM i vintras.

Nina är först ut i startfältet under fredagsnatten.

På andra sidan slutspelsträdet gör  regerande världsmästaren Daria Samchik och hemmafightern Olivia Ukmar upp om finalplatsen.

Flugvikt: Bianca Antman

Regerande världsmästaren Bianca Antman från Allstars Training Center tog en riktigt skön revansch efter det tidiga uttåget ur EM i somras. Antman kliver in i semifinalen där hon möter Nya Zeeländskan Amanda Cairney.

I vanliga fall brukar världsmästare i viktklasser med färre fighters bli automatiskt lottad till finalen. IMMAF-reglerna tillåter dock inte att lagkamrater möter varandra i första omgången.

Därför har Jess Bradley lottats direkt till finalen. Bianca går match fyra under natten mellan fredag och lördag.

Mer om MMA-landslaget

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...