Frida Vastamäki vinner EM-guld – med en spinning backfist!

🎦 VIDEO+TEXT ✅ 24-åringen går obeserad genom sitt första EM ✅ Två tekniska knockouter och ett domslut tog henne hela vägen till guldet

Frida Vastamäki gick in i tävlingen som en doldis, helt utan internationella MMA-meriter och hennes mästerskap började något trevande. I öppningsmatchen mot Italien såg det till en början riktigt tufft ut för Vastamäki som inför den tredje ronden låg lika med italienskan enligt domarsiffrorna.

Helt plötsligt kastar Vastamäki upp sitt högerben som träffar Emanuela Scioli från Italien rätt i ansiktet och skickar henne flygande mot buren. Domaren går in och stoppar matchen och Vastamäki tog en spektakulär första vinst på 2018 års upplaga av amatör-EM.


LÄS MER: Frida Vastamäki efter knocken: “Aldrig varit så nervös inför en match”


Semifinalen mot Finland

I semifinalen gick Vastamäki ett derby mot finskan Karolina Hulkko och matchen blev riktigt tuff. Poängdomarna krävdes för att avgöra en vinnare och två av domarna gav henne en poängseger mot den tuffa finskan.

Jag är så nöjd,” sade hon till MMAnytt efter vinsten; ”har aldrig presterat så bra stående förut. Jag är själv egentligen en brottare bjj-fighter – så jag skulle bli glad om hon (finalmotståndaren) hoppar guard på mig.”


LÄS MER: 6 svenskar vidare till EM-final!


Finalen mot Storbritannien

Inför finalen var Vastamäkis självförtroende på topp – vilket också märktes i finalen. Vastamäki tog kommandot på en gång och pressade brittiskan. Vastamäki såg väldigt bekväm ut ståendes och jabbade in mot sin motståndare för att stänga distansen.

En spinning backfist förvånade brittiskan som tog den rätt på hakan. Vastamäki följde upp med ground and pound och domarne bröt matchen – Frida Vastamäki från Djurgårdens IF kan nu titulera sig som Europas bästa bantamviktare på damsidan!

Resultat: Frida Vastamäki (Djurgårdens IF, SWE) besegrade Joanne Doyle (GBR) via TKO, rond ett

Stort grattis till Frida Vastamäki!

 

Kategorier
MMA-landslagetSenaste NyttSvenska Nyheter

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...