Frida Vastamäki efter knocken: “Aldrig varit så nervös för en match”

? VIDEO+TEXT ✅ Sex svenskar vidare - två damer och fyra herrar ✅ Svenskar utslagna efter tvivelaktiga domarsiffror

Onsdagens kvartsfinaler i IMMAF European Championship 2018 (amatör-EM i MMA) drog igång redan kl 10.00 svensk tid och det var Sverige redan i första matchen på damsidan.

Totalt innehöll dagen tolv svenskmatcher från stråvikt hela vägen upp till lätt tungvikt borta i Bukarest, Rumänien.


Nina Back (Söders FG, SWE) vs. Deirdre Fitzpatrick (IRL)

Nina Back från Söders Fight Gym i Gävle gick första matchen i kvartsfinalomgången i EM i Bukarest, Rumänien. Back använde sin grymma markkompetens för att ta hem en submissionvinst via armbar i andra ronden. Hon går nu vidare till semifinal där hon ställs mot Raluca Dinescu från Rumänien.

Resultat: Nina Back (SWE) besegrade Deirdre Fitzpatrick (IRL) via submission (armbar) i rond 1


Elin Öberg (Combat Academy, SWE) vs. Janika Antinmaa (FIN)

Elin Öberg såg riktigt vass ut stående och hade övertaget ståendes. Ju mer matchen led desto mer kom Antinmaa in på Öberg och lyckades få ned henne till marken. På marken hade finskan ett litet övertag och domarna gav ett delat domslut till Antinmaa efter en mycket jämn match. Trots förlusten en bra debut på den internationella MMA-scenen för Öberg!

Resultat: Janika Antinmaa (FIN) besegrade Elin Öberg (Combat Acedmy IF) via delat domslut (30-27, 28-29, 29-28) 


Frida Vastamäki (Djurgårdens IF, SWE) vs. Emanuela Scioli (ITA)

Frida Vastamäkis första match i EM började något trevande och nervöst. Hon gick ut hårt och när andra ronden kom var hon redan trött och italienskan började få mer momentum på sin sida.

Som en blixt från klar himmel kom sedan huvudsparken i den tredje ronden – som såg italienskan flyga till marken med ansiktet före. Domaren var något sen in och bryta vilket skapade lite förvirring, men Vastamäki stod till slut som vinnare via TKO och går vidare till semifinal imorgon.

“Jag har aldrig varit så nervös som jag var idag, vilket spelade ett spratt på huvudet. Jag gick för hårt på i första ronden och trodde domaren skulle bryta redan då. “ sade Vastamäki till MMAnytt.

“Var riktigt trött i andra ronden och slarvade sjukt mycket. I tredje ronden var energin lite bättre men var fortfarande trött. Jag slarvade mycket även i tredje men till slut kom knockouten.”

Vastamäki möter i semifinalen finskan Karolina Hulkko och Vastamäki är redan taggad för en ny match.

“Finskan kommer vara en jätte tuff match imorgon, men det känns som att all nervositet har droppat och jag är redo för match redan nu!”

Resultat: Frida Vastamäki (Djurgårdens IF) besegrade Emanuela Scioli (ITA) via TKO (huvudspark), rond tre


Jessica Forslund Reis (Linköping KC, SWE) vs. Jenni Kivioja (FIN)

Tredje svenskan att gå in i buren var thaiboxaren Jessica Forslund Reis som ställdes mot Jenni Kivioja från Finland. Matchen började något trevande mellan båda fighters och precis som i Vastamäkis match kom huvudsparken som en blixt från klar himmel och Forslund Reis faller medvetslös till marken.

Finskan går nu vidare till semifinal.

Resultat:Jenni Kivioja besegrade Jessica Forslund Reis (Linköpings KC) via KO (huvudspark), rond ett


LÄS MER: Möt världens bästa MMA-landslag – här är den svenska EM-truppen

LÄS OCKSÅ: Allt du behöver veta om IMMAF Euro 2018 – amatör-EM i MMA


Renato Vidovic (Gladius MMA, SWE) vs. Ciaran Mulholland (NIR)

I den första matchen på herrsidan tog guldmedaljören Renato Vidovic sig an Ciaran Mulholland från Nordirland som i kvartsfinalen imponerade med sina färdigheter på marken.

Vidovic såg riktigt vass ut ståendes men så fort det hamnade på marken klättrade nordirländarens ben kring Vidovic rygg och skapade farliga möjligheter med armbar i första ronden och triangel i andra.

Till slut segrade Vidovic via domslut och möter nu Zdravko Dimitrov (BUL) som vann sin kvartsfinal via TKO i första ronden mot Remy Ferreira (LUX) (se avslutet nedan)

Resultat: Renato Vidovic (Gladius MMA) besegrade Ciaran Mulholland via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 30-27)


Jonny Touma (Combat Academy, SWE) vs. Samir Safarli (AZR)

Jonny Toumas första match i EM blev en riktigt spektakulär prestation när han körde över Samir Safarli från Azerbajdzjan. Touma använde grymt fotarbete, stark clinch och sparkar både ståendes och när motståndaren var på marken.

Safarli hade inte mycket att komma med och Touma vann ett övertygande domslut – en domare såg till och med matchen 30-25 i Toumas favör! I semifinalen möter han Denislav Hadzhiev från Bulgarien.

“Kände redan i första ronden att jag var mycket starkare och bättre än honom på allt.” sade Touma till MMAnytt efter matchen. “Så jag försökte bara ha kul. Sjukt taggad inför nästa match!”

Resultat: Jonny Touma (Combat Academy IF) besegrade Samir Safarli (AZR) via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-25)


Amir Malekpour (Pancrase Gym, SWE) vs. Gerard Corr (NIR)

I fjäderviktsdivisionen var det sedan dags för Amir “slam-kungen” Malekpour att gå sin andra match i turneringen – och vilken förbättring! Malekpour såg mycket mer kontrollerad ut och fightades som en riktig veteran.

Han fullständigt dominerade Corr från start till mål, stående och på marken. Inför matchen kände Malekpour redan vid uppvärmningen att energin var på topp och kände lukten av seger i luften.

“Det kändes jättebra redan från uppvärmningen, bra energi och känsla av vinst. Visste att hans stående var hans starka sida så jag försökte besegra honom där” sade Malekpour efter matchen till MMAnytt.  “När jag slog honom i hans styrka ville han inte mer och ville bara rida ut stormen. När vi började svinga lite vilt försökte jag göra mig mer kompakt och köra lite Tyson-stil” fortsatte han.

Tyson-stil var även något som kommentatorerna nämnde – så Malekpour lyckades bra med det. Vidare berättade Malekpour att han haft ögonen på sin semifinalmotståndare Eemil Kurhela från Finland redan sedan SM. Kurhela imponerade i sin kvartsfinalmatch där hans främsta vapen var en vänsterkrok, vänsterspark och hans explosivitet i scrambles.

“Finnen är den bästa amatörfightern i världen enligt mig. Direkt efter SM har jag sett honom som största hindret i denna turnering – vill jag ha guldet måste jag vinna över honom” sade Malekpour.

“Han är all round men har inga direkta styrkor. viljan kommer vara största skillnaden i matchen. Han har slagit många av de bästa men med det svenska stödet kan han inte stoppa mig. Jag ska göra allt i min makt för att vinna!”

Resultat: Amir Malekpour (Pancrase Gym) besegrade Gerard Corr (NIR) via enhälligt domslut (30-26, 30-26, 30-27)


Robin Roos (Västerås FC, SWE) vs. Yann Liasse (LUX)

Robin Roos från Västerås Fight Gym såg otroligt samlad ut i sin fullkomliga kross av John Byrne från Irland igår. Yann Liasse från Luxemburg vann sin gruppspelsmatch via brutal kroppsspark efter bara 50 sekunder. Roos inledde aggressivt och tycktes inte respektera Liasse knän och sparkar mot kroppen. Roos träffade mer många stenhårda bensparkar vilket tvingade Liasse att börja dyka.

Liasse fick ned Roos några gånger men gjorde inget speciellt med nedtagningen. En seger såg ut att vara klar – något som inte domarna höll med om – de gav Liasse ett delat domslut.

Resultat: Yann Liasse (LUX) besegrade Robin Roos (Västerås FC) via delat domslut (29-28, 28-29, 29.28)


Heytham Rabhi (Gladius MMA, SWE) vs. Dzmitry Zasinets (BLR)

Högt rankade Gladius-MMA produkten Heytham Rabhi var näste man att göra sin EM-debut för året. Han ställdes mot en riktigt tuff vitryss som kom från ett jämnt delat domslut i gruppspelsomgången.

Rabhi pressade på ståendes men Zasinets verkade något snabbare på fötterna – vilket tvingade Rabhi att ta ned, som han gjorde med god framgång.

Vitryssen gjorde inte mycket annat och försökte mest bara hålla i Rabhi för att inte bli träffad av de tunga slagen. Det räckte för att domaren skulle ge vitryssen vinsten via delat domslut.

Resultat: Dzmitry Zasinets (BLR) besegrade Heytham Rabhi (Gladius MMA) via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)


Alexander Lindgren (Samurang, SWE) vs. Dario Bellandi (ITA)

Alexander Lindgren började matchen dominant mot den regerande EM-mästaren från Italien och fick honom nästan med en ninja choke redan i matchens öppnande sekvenser.

Italienaren höll sig dock lugn och fortsatte kämpa och kom så sakteliga tillbaka i matchen med ett starkt avslut i första ronden, där det såg ut som att Lindgren skakades något. När läkaren undersökte Lindgrens öga mellan ronderna var hon inte riktigt nöjd med responsen och valde att stoppa matchen.

Resultat: Dario Bellandi (ITA) besegrade Alexander Lindgren via TKO (Doctor stoppage) mellan rond 1 och 2


Robin Larsson (Nova MMA, SWE) vs. Murtaza Talha Ali (BHR)

Robin Larsson fick tuffast möjliga matchning i sin kvartsfinal i lätt tungvikt – mot den regerande världsmästaren från Bahrain.

Larsson började starkt och träffade med många sparkar, samtidigt som han stoppade Ali:s nedtagningsförsök. Som en typiskt vetran gav Ali aldrig upp och fortsatte kämpa till sista sekunden av matchen – vilket också gjorde att domarna såg det i den regerande världsmästarens favör.

Resultat: Murtaza Talha Ali (BHR) besegrade Robin Larsson (Nova MMA) via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)


Anton Turkalj (GBG MMA, SWE) vs. Vlad Ilin (UKR)

Den regerande EM-mästaren var näste svensk att gå upp i buren mot Urkaina  Turkalj började direkt med en flygande front kick och fortsatte sedan med en anakonda. Turkalj var väldigt vild under matchen och var nära att låsa in flera submissions.

I andra ronden träffades ukrainaren till synes av en pungspark – något som inte helt kunde bekräftas på videorepisen. Enligt veterandomaren Marc Goddard var det en pungspark och Ilin fick fem minuter på sig att vila.

Det hjälpte inte mot Turkalj som gick på som en ångvält och till slut vann via enhälligt domslut och är vidare till semifinal mot Pavel Pahomenko från Vitryssland.

Anton turkalj dominerar. Dubbla anakondor. Pungspark?

Resultat: Anton Turkalj (GBG MMA,S WE) besegrade Vlad Ilin (UKR) via enhälligt domslut (30-27, 29-27, 30-27)


Seminfinaldag imorgon med nio svenskar i startfältet

Förutom de sex som gick vidare från kvartsfinalerna idag, ska även ytterligare tre svenska fighters göra sina första matcher på IMMAF Euro 2018: VM-guldmedaljören Anna Astvik, silvermedaljören på afrikanska Sebastian Gonzalez och Zoran Milic från Västerås Fight Gym.

Matchstart är 10.00 som vanligt och vill ni spana in de andra matchningarna gör ni det bäst HÄR!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
MMA-landslagetSenaste NyttSvenska Nyheter

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

bet365
Speltips: UFC 276Israel Adesanya vs Jared Cannonier


Söndag | 00:00 | UFC
1.22 - 4.50
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...