Uppgifter: Adam Westlund vs. Tobias Harila på Superior Challenge i höst!

✔ "Sveriges största MMA-match i historien"

Svenskstjärnorna Adam Westlund och Tobias Harila skulle ha mötts på Superior Challenge 21 i våras, i vad som av arrangörerna kallas för “Sveriges största MMA-match i historien”.

LÄS MER: Svenska supermatchen klar för Superior Challenge: “Får rysningar”


Galan fick dock ställas in på grund av den rådande coronapandemin – men nu ryktas Superior Challenge vara tillbaka.

Samtidigt har MMAnytts Ashah Tafari tagit del av uppgifter som gör gällande att supermötet mellan Westlund och Harila bokas om till den nämnda galan, som planeras att hållas i november.

Via Instagram:

View this post on Instagram

Hör att @superiorchallenge ryktas vara tillbaka med en ny gala i november! 👊🇸🇪 Enligt källor väntas dessutom @adamwestlundsfg vs. @tobiasbadintention bokas om till eventet i november. Den stora fighten beskrivs av Superior Challenge själva som ”Sveriges största MMA-match i historien”. 🔥 Westlund (3-0) vann senast ett riktigt spännande krig mot @robinprettyboyroos via delat domslut, i vad som byggdes upp som något av ett rivalmöte. Harila (6-1) knockade å andra sidan @fernando_flores i sin senaste fight för att vinna den så kallade ”Bad Boy”-titeln i @fcr.mma. Harila ska härnäst tävla på storgalan #BRAVECF39 där han ställs mot sitt tuffaste test hittills i form av @rafaelthebutcher. 📸: @stefanromaremma #MMA #SuperiorChallenge #SvenskMMA

A post shared by Ashah Tafari (@mma_ashah) on

Rivalitet mellan storklubbarna

Westlund representerar Gävleklubben Söders Fight Gym, medan Harila representerar Västerås Fight Club. Under de senaste åren har en viss rivalitet växt fram mellan de båda klubbarna – något som sattes på sin spets när Westlund tog sig an Västerås-stjärnan Robin Roos på Superior Challenge i vintras.

LÄS OCKSÅ: VILKEN MATCH! Adam Westlund besegrar Robin Roos efter GALET KRIG!

Mötet blev en omedelbar klassiker inom svensk MMA, och slutade i en vinst för Westlund via delat domslut. Du kan se den galna matchen i sin helhet nedan:

Tog hem “Bad Boy-bältet”

Tobias Harila å sin sida var extremt aktiv under perioden mellan maj 2018 och januari 2019, och hann med att gå hela sex proffsmatcher under perioden.

En armskada tvingade dock stortalangen att hålla sig på sidlinjen fram tills februari i år, då han gjorde storstilad comeback mot Fernando Flores, som han knockade i den första ronden och därmed tog hem Sveriges “Bad Boy-bälte”.

Efter den vinsten skickade Harila ett meddelande till Westlund i en intervju med MMAnytt, där han lovade att “slå huvudet av honom”.

LÄS OCKSÅ: Tobias Harila klar för sin tuffaste match hittills!

Harila är dessutom redan inbokad för en riktigt tuff fight under nästa helgs BRAVE CF 39 i Stockholm, där han tar sig an Bellator- och Cage Warriors-rutinerade Rafael “The Butcher” Macedo.

Superior Challenge i november

I skrivande stund står det alltså inte helt klart exakt på vilket datum den nästkommande Superior Challenge-galan kommer att hållas, annat att den är planerad för november.

MMAnytt har sökt Superior Challenge-grundaren Babak Ashti.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...